Erdoğan: 'Türkiye'nin Kürt sorunu artık yoktur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovakya’da kendisini karşılamaya gelenlere hitaben yaptığı konuşmada, genel seçimlere değindi ve “Avrupa da dünya da 7 Haziran’ı zor çekiyor” dedi.

Erdoğan: 'Türkiye'nin Kürt sorunu artık yoktur'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya’daki temaslarını tamamlayarak, ziyaretinin ikinci durağı Slovakya’ya gitti.

Erdoğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

Başkanlık sistemi

“Biliyorum ki artık Türkiye bir değişimin, dönüşümün içerisinde. Şu anda bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek, yeni bir idari yapılanmadır, bu da başkanlık sistemidir.

“Ama burada bir şey var. İki başlık, bir ya 400… Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek. Bunu hazırlamak için de tabi durmak yok, bunu halletmemiz lazım. Çok koşacağız, çok çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

7 Haziran seçimleri

“Artık 7 Haziran’ı halkımız zor çekiyor. İnanıyorum ki şu anda Avrupa da, dünya da 7 Haziran’ı zor çekiyor. Çünkü bu dönüşüm, değişim farklı, 2023’ün bunlar ayak sesleridir diye düşünüyorum. Biz, milli gelirimizi bire üç katlayarak görevimizi yapıyoruz ama bu bize yeterli değil.

“Artık trilyon dolarla ifade edilen bir milli gelire sahip olmamız lazım. Bu 2 trilyon dolar, 3 trilyon dolar, bunları yakalayacağız. Türkiye bunları yakalar mı? Yakalamaması için bir sebep var mı? Öyleyse yapmamız gereken daha çok çalışmak. Savunma, aklınıza ne gelirse… Bunlardan artık vazgeçiyoruz, taarruz, ekonomide taarruz… Sanayide bütün hamlelerimizi yaparak yola devam edeceğiz.

Kürt sorunu

“Temel hak ve özgürlükler noktasında ülkemiz bizim çok çok ileri, ama bu karalama kampanyalarına sakın ha aldanmayın. Türkiye’nin Kürt sorunu artık yoktur. Biz, ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık, inkar politikalarını ayaklarımızın altına aldık, asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık.

“Biz, yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Ülkemizde Türk kardeşimin de sorunu vardır, Kürt kardeşimin de sorunu vardır, Çerkezin, Abazasının, Boşnağın, Arnavutun sorunu vardır. Mesele ülkemizi birileri bölmenin gayreti içinde. Biz buna da fırsat vermeyeceğiz.

“Biz dayanışma içinde olacağız, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Onun için 4 şey, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, Rabia diyoruz bu. Bunu başaracağız." / İMC

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER