Erdoğan ve hükümet çözüm karşıtı açıklamalarına devam ediyor

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Dolmabahçe falan gündemimizde değil, HDP ile görüşmemizde konu gündeme gelmedi" diyerek, güvenlikçi politikalara ağırlık vereceklerini belirtti. Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan da HDP'yi hedef aldı.

Erdoğan ve hükümet çözüm karşıtı açıklamalarına devam ediyor
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP ile koalisyon görüşmeleri kapsamında düzenlenen toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, Dolmabahçe Deklarasyonu'nun gündemlerinde olmadığını söyledi. "Dolmabahçe falan gündemimizde değil, HDP ile görüşmemizde bu konu gündeme gelmedi" diyen Akdoğan, sürecin nasıl yürüyeceğine yeni kurulacak hükümetin karar vereceğini söyledi. Akdoğan, demokratik adımlar yerine güvenlikçi politikalarına ağırlık vereceklerini açıklayarak, "Şu an bölge insanının güvenlikle ilgili talep ve ihtiyaçları yoğunlaşmış durumda. Halkımızın huzurunu, güvenliğini tehdit eden, hak ve özgürlüklerini engelleyen unsurlarla mücadelemizi yoğunlaştırmak durumundayız. Devlet olmanın gereği de budur" iddiasında bulundu.


ERDOĞAN İNKAR ETTİ, HEDEF GÖSTERDİ

Erdoğan ise inkarcı tutumunu sürdürerek, "Dolmabahçe mutabakatı ifadesini asla kabul etmiyorum. Ortada bir hükümet vardır diğer tarafta grubu olan bir siyasi parti vardır. Neyin mutabakatını nasıl yapıyorsunuz. Bölücü örgüte sırtını dayamış olanlarla bir mutabakat asla yapılamaz böyle bir şey düşünülemez" dedi. Erdoğan, HDP'nin PKK ile bağı olduğunu ileri sürerek, hedef göstermeye de devam etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2015, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER