Erdoğan'dan The Economist'e: Size ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, The Economist’in yayınladığı başyazıyla ilgili ” Türkiye’deki seçimlerle ilgili benim ismimi zikrederek parti ismi kullanarak ‘Sakın oraya oy vermeyin’ gibi bir yaklaşım göstermek; bunlar çok çirkin” dedi.

Erdoğan'dan The Economist'e: Size ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer’deki Rumelihisarı Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğa şunları söyledi:

1 Kasım seçimleri

“Her şeyden önce tüm vatandaşlarıma benim hitabım birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan; milli iradenin tecellisi noktasında herkes şüphesiz ki iradesini bu istikamette kullanmalı. Bu akşama kadar tüm liderler, siyasetçiler Türkiye genelinde bütün düşüncelerini; siyasi partilerine yönelik teveccühü artırmak için her şeyi söylediler.

“Burada vatandaşlarımız kime, nasıl oy kullanacağının tercihini de son ana kadar yapacaktır. Tercihini yaptıktan sonra çıkacak neticeye de milletçe, hep beraber saygı duyacağız.”

The Economist

“Şunu unutmayalım; ülkemizin birliğini, beraberliğini bozmaya gayret eden odaklar var. İçeride var, dışarıda var. Özellikle son dönemde dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının üst akıldan aldıkları talimatla gerek şahsıma yönelik gerek Türkiye’deki bazı siyasi partilere yönelik yaptıkları açıklamaları sizler de okuyorsunuz. Bunlar çok manidardır.

“Size ne? Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin. Türkiye’deki seçimlerle ilgili benim ismimi zikrederek parti ismi kullanarak ‘Sakın oraya oy vermeyin’ gibi bir yaklaşım göstermek; bunlar çok çirkin. Bunun siyasi ahlakla, siyasi etikle uyuşur bir yanı yoktur.”

Economist ne yazmıştı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirdiği Britanya gazetesi The Economist’in “Sultan zorda” başlıklı başyazısında “Türkler, 1 Kasım’da Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermemeli. Erdoğan’ın artık ülkesine yararı yok” demişti.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER