Erdoğan'ın diploması sorulan YSK Başkanı: 'Verecek yanıtım yok'

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan öğrenim belgelerini isteyen YSK Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili soruya “Verecek yanıtım yok” karşılığını verdi.

Erdoğan'ın diploması sorulan YSK Başkanı: 'Verecek yanıtım yok'

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adaylar Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan öğrenim belgelerini isteyen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diploması da soruldu.

Diken’den Tunca Öğreten’in haberine göre; o dönem aday olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi YSK’nın kendisinden üniversite diplomasını istediğini, YSK’ya tasdikli diploma örneğini teslim ettiğini söyledi.

Seçimlerin diğer adayı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ise “YSK’ya, talepleri üzerine üniversite diplomamın yanısıra yükseklisans, doktora, doçentlik ve profesörlük belgelerimin tümünü teslim ettim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili görüşmek için ise Diken, YSK Başkanı Sadi Güven’e telefonla ulaştı.

YSK Başkanı ise, “Seçimlerden önce diğer adaylar, kurumunuza diplomanın yanısıra sahip oldukları tüm öğrenim belgelerini ilettiklerini söylediler. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da tarafınıza dört yıllık üniversite diplomasını vermiş olması gerekiyor. Bu belgeler size teslim edildi mi?” sorusuna 3 gün sonra dönüş yaptı.

YSK Başkanı Güven, “Sorularınıza verecek yanıtım yok” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER