Ermenek'teki maden faciasında 5 tutuklama

Ermenek'te meydana gelen maden kazasına ilişkin soruşturmada, aralarında Has Şekerler Maden Şirketi'nin sahibi Saffet Uyar'ın da bulunduğu 5 kişi mahkemece tutuklandı.

Ermenek'teki maden faciasında 5 tutuklama
Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı ve Has Şekerler Madencilik şirketinin sahibi Saffet Uyar'ın, Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinde kazayı öngörmediklerini ve böyle bir kazayı tahmin etmediklerini, söylediği öğrenildi. Soruşturmada Saffet Uyar'ın da bulunduğu 5 kişi mahkemece tutuklandı. 2 kadın mühendis ile iş güvenliği uzmanı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ermenek'in Pamuklu Köyü yakınlarındaki Cenne Mevkii'ndeki Has Şekerler maden ocağında, 28 Ekim salı günü saat 12.15 sıralarında yakındaki terk edilen maden ocağına biriken suların basması sonucu mahsur kalan 18 işçiden Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cansız bedeni, 6 Kasım gecesi ocaktan çıkartıldı. İki işçinin cenazesi geçen cumartesi günü Aşağı Çağlar Köyü'nde toprağa verildi. 16 işçi için kurtarma çalışmaları nefeslik ve desandre bölümünde sürüyor.
Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER