Erzincan'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da 4.5 büyüklüğünde deprem yaşandı; can kaybının yaşanmadığı kentte sarsıntı paniğe yol açtı.

Erzincan'da 4.5 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde can kaybı olmadı.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Mertekli Köyü olarak belirlediği deprem, saat 00.21'de oldu. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezinin yanı sıra çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremdecan kaybı olmadı.

Bu depremin ardından bölgede, büyüklükleri 2.0 ile 2.6 arasında değişen, üç artçı deprem daha meydana geldi.

DEPREM SONRASI AFAD İNCELEME YAPTI

Deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Erzincan İl Müdürlüğü ekipleri, depremin merkez üssü olan Çağlayan Beldesi Mertekli Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde deprem sonrası mahalledeki birkaç kerpiç evde ufak hasarlar meydana geldiği gözlendi.

450 civarı kişinin yaşadığı mahalledeki çok sayıda evin kerpiç olması mahallelide panik yarattı. Yapılan incelemelerde depremin kerpiç malzemelerle yapılan bir kaç evde ufak boyutta hasara neden olduğu gözlendi. Depremden etkilendiklerini söyleyen ev sahibi Veysel Fırat, Ailemi aldım. Dışarı çıktık durduğu zaman. Girdim içeri tekrar. Baktım burası hep aşağıya inmiş. Kırılmış ağaçların hepsi dedi. Fırat, 'Deprem şiddetli miydi' sorusuna da “Şiddetliydi bayağı” şeklinde cevap verdi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER