Eski bakan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı

ABD'de yargılanan Rıza Sarraf'ın davasına sanık olarak eklenen eski eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan için tutuklama kararı çıkarıldı.

Eski bakan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı
ABD’de, haklarında dava açılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ve Abdullah Happani hakkında tutuklama kararı verildi.


ABD’nin “İran’a karşı uygulanan ambargoyu delmek için kurulan şebekenin elemanı” olduğu iddia ettiği Zafer Çağlayan hakkındaki iddianame dün kabul edildi. Çağlayan’ın, ABD’de tutuklu bulunan işadamı Rıza Sarraf’la birlikte yargılanmasına karar verildi.

Çağlayan’la birlikte, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ve Abdullah Happani hakkında bugün tutuklama kararı çıkarıldı.

Zafer Çağlayan’a, “İran ambargosunu delmek için ABD yönetimi yetkililerine yalan söyleme, milyonlarca dolarlık yasadışı işlemlerle bağlantılı fonları aklama; bu işlemlerin asıl niteliğini gizleyerek çeşitli finansal kurumları aldatma” suçlamaları yöneltiliyor.

Ayrıca, o dönem Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Çağlayan’ın, “ambargoyu delme planının gelirlerinden nakit ve mücevher olarak on milyonlarca dolarlık rüşvet aldığı, öteki sanıkların bu planı uygulamak için attığı adımları onayladığı ve bilinçli olarak planı koruduğu” öne sürülüyor. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2017, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER