SDG Deyrül Zor'da operasyon başlattı

Rakka operasyonunu sürdüren Suriye Demokratik Güçleri, Şam yönetiminin IŞİD kuşatmasını deldiği Deyrül Zor'da da operasyon başlattı. Suriye ordusu kuşatmayı batıdan yarmışken, SDG de Fırat'ın kuzeyi ve doğusunda IŞİD'le savaşacağını açıkladı.

SDG Deyrül Zor'da operasyon başlattı
Suriye Demokratik Güçleri (SDG), IŞİD kuşatmasının hafta içinde Suriye ordusu tarafından kırıldığı Deyrül Zor vilayetinde operasyon başlattıklarını açıkladı. Açıklama, SDG çatısı altında savaşan Deyrül Zor Askeri Konseyi’nden yapıldı. Buna göre, operasyonda IŞİD militanlarının Fırat Nehri’nin kuzeyinde ve doğusunda, Irak sınırına yakın bölgelerde kontrol ettikleri bölgelerin SDG kontrolüne alınması amaçlanacak.


‘ŞAM ATEŞ AÇARSA YANIT VERİRİZ’

Konsey Başkanı Ahmed Ebu Kholeh, Reuters’a operasyon planlarını şöyle anlattı: “İlk adım, Fırat’ın doğu kıyısını ve IŞİD’in hâlâ elinde tuttuğu bölgeleri özgürleştirmek olacak. Belirli bir takvim veremiyoruz ama hızlı bir operasyon olacak.” Ebu Kholeh, bu aşamanın ardından Deyrül Zor’un kent merkezine girme planları olup olmadığı konusundaki soruya ise “Mücadelenin bundan sonra nasıl şekilleneceğini bilmiyoruz” yanıtını verdi.

SDG komutanı, Suriye hükümetiyle çatışma yaşamayı beklemediklerini söylese de, “Ateş açarlarsa yanıt veririz” dedi.

Suriye’de iç savaşın başından bu yana siyasi muhaliflere ve silahlı gruplara yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’yse, SDG güçlerinin Deyrül Zor’un kuzeybatı kırsalında bazı tepeleri ve bir köyü ele geçirdiğini duyurdu.

Kentteki üç yıllık IŞİD kuşatmasını Rusya desteğiyle bu hafta yaran Suriye yönetiminin, ABD destekli SDG’nin bu açıklamasına ne yanıt vereceği merak konusu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2017, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER