ESP: Halk Cephesi özür dilemelidir

ESP Genel Merkezi, Halk Cephesi'nin Demirtaş'ın seçim standına yaptığı saldırıdan dolayı HDP'den özür dilemesini istedi.

ESP: Halk Cephesi özür dilemelidir
ESP Genel Merkezi, Halk Cephesi'nin Demirtaş'ın seçim standına yaptığı saldırıdan dolayı HDP'den özür dilemesini istedi. "Onun için tek devrimci ve solduyulu tutum budur" diyen ESP, tüm devrimci ve demokratik kurumları, Halk Cephesi'nin bu pervasızlığını kınamaya çağırdı.


Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, dün akşam Halk Cephesi'nin Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim standına yaptığı saldırıyla başlayan olaylara ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı.

ESP Genel Merkezi'nin açıklaması şöyle:

"Halk Cephesi özür dilemelidir.

Halk Cephesi 29 Temmuz günü Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş için İstanbul-Nurtepe'de HDP'lilerin açtığı seçim standına saldırdı. Standı dağıtan Halk Cephesi üyeleri seçim broşürlerini de yaktı. Halk Cephesi'nin resmi twitter adresinden 'Çayan Mahallesi'nde hiçbir siyasi partiye seçim propagandası yaptırmayacağız' açıklaması yapıldı. Halk Cephesi'ne yakın halkınsesitv.com sitesinde yayınlanan haberde de HDP'lilerin halka saldırdığı yalanı ileri sürüldü.

Biz bu kirli siyaset tarzını tanıyoruz. Halk Cephesi belirli bir siyasi etkinlik sağladığı mahallelerde diğer sol parti ve örgütlere sistematik olarak siyaset yasağı uygulamaya çalışır. Ve bu yasakçılığı yıllardır çizgi haline getirmiş olan Halk Cephesi, bir de ikiyüzlüce solun birliğinden yana olduğundan ve solda demokratik ilişkileri savunduğundan dem vurur. Grupçu, rekabetçi, antidemokratik, benmerkezci ve sol içi düşmanlaşmayı örgütleyen bir siyaset tarzına sahip olan Halk Cephesi, sol içi pek çok çatışmanın müsebbibidir. Nurtepe'de daha önce de aynı siyaset yasakçılığından kaynaklanan gerilimler yaşanmıştır ve Halk Cephesi adeta mahalle kabadayılığını andıran bu anlayışıyla sol içi sürtüşmeleri körüklemektedir.

Nurtepe'de başlayan ve ardından Okmeydanı'ndan Gazi'ye değin İstanbul'un farklı mahallelerine yayılan olayların sorumlusu tamamen Halk Cephesi'dir. Halk Cephesi'nin bu pervasız saldırganlığının devrimci mücadeleyle de, halklarımızın çıkarlarıyla da en küçük bir ilgisi yoktur. 'HDP faşizme hizmet ediyor' demagojisiyle emekçileri kışkırtmaya çalışan Halk Cephesi, bu olaylarda kimin faşizme hizmet ettiğini görmek için dönüp aynaya bakmalıdır. Zira faşistlerin birçok saldırısına uğrayan HDP seçim stantları, bu kez de Halk Cephesi’nin saldırısıyla karşı karşıya kalmıştır.

Partimiz mevcut gerilimin sol içi çatışma şeklinde tırmanmasını önleme yönünde tutum almış, bütün mahallelerde olayların daha da vahim boyutlara sıçramasını engellemeye çalışmıştır. Bu sorunun çözüm yöntemi, kontrolden çıkmış ve hedefini şaşmış şiddet değildir. Devrimci mücadelenin meşru araçlarının hedefi elbette sömürgeci faşizmdir.

Tüm devrimci ve demokratik kurumlar Halk Cephesi’nin bu pervasızlığını kınamalıdır. Halk Cephesi siyaset yasakçılığı çizgisini derhal terk etmeli, HDP'nin seçim çalışmalarına dönük saldırısından dolayı özür dilemelidir. Onun için tek devrimci ve solduyulu tutum budur."

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER