Evlen, Çocuk Yap, Krediyi Ötele Devri

Bakan Şahin, yeni evlenen çiftlere faizsiz 10 bin TL kredi verileceğini, ilk yıl çocuk sahibi olmaları ya da hamilelik durumunda kredinin ödemesi konusunda da öteleme imkanı getirileceğini açıkladı.

 Evlen, Çocuk Yap, Krediyi Ötele Devri
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aile ve nüfus politikaları kapsamında yapılan mevzuat çalışmalarına göre yeni evlenen çiftlere faizsiz 10 bin TL kredi verileceğini açıkladı.

Bakan Şahin evli çifte ilk yıl çocuk sahibi olmaları ya da hamilelik durumunda kredinin ödemesi konusunda da öteleme imkanı getirileceğini bildirdi.

Cinsel suçlarda ceza arttırımı

Habertürk'e konuşan Şahin'in açıklamalarından satır başları:

Artık cinsel suçlarda "beden ve ruh sağlığı bozulmuştur" raporu istenmeyecek. Cezalarda 4'te 3 oranında indirmeler toplumun vicdanında karşılığını bilmiyor. TCK'daki en ağır cezayı almalarını sağlayacağız.

Tecavüz suçluları toplu alanda çalıştırılmamalı

Pedofiliden, istismar, taciz, tecavüzden ceza alanların kesinlikle toplu alanlarda çalıştırılmaması gerekiyor. Biz yasal altyapıyı koyduk. Bu kişinin izlenmesi gerektiği, nerede ne yaptığının bilinmesi gerekiyor.

Yakından geldiyse ağırlaştırılmış ceza

Ensest diye yer almıyor. Ancak yakından geldiyse, ağırlaştırılmış bir ceza konuyor. Bunun bir suç olduğunu devlet olarak suçu kabul etmeniz gerekiyor. Çok daha ağır bir suç olduğunu tanımlayıp, gerekli cezayı artıracak şekilde altyapıyı çalıştık. Devletin risk varsa hemen kontrol altına alması, hukuki ekonomik destek verip o çocuğun risklerinin yönetilmesi gerekiyor.

Erken evliliklerde ceza yüzde 50 artacak

Erken yaşta, zorla evlendirmeler, TCK'ya göre çocuğu kullanmaya girdiği için anne baba suç alabiliyor. Mevcut cezayı yüzde 50 artıracağız. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2013, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER