'Ezidilerin çığlıklarını duyun!'

YNK Şengal Kadın Kolları sorumlusu Basime Şengali, “Şengal dağlarından tüm dünyaya sesleniyorum.

'Ezidilerin çığlıklarını duyun!'

YNK Şengal Kadın Kolları sorumlusu Basime Şengali, “Şengal dağlarından tüm dünyaya sesleniyorum. Bütün dünya bu çığlıklarımızı duymalı. Ezidi halkına uygulanan bu zulmü, vahşeti görün ve birazcık da sızlayabiliyorsa vicdanınız bu katliama sessiz kalmayın” dedi.

IŞİD çetelerinin 3 Ağustos günü Şengal’i işgal etmesinden sonra onbinlerce Ezidi, Şengal dağlarına sığınmak zorunda kaldı. Geride kalan yüzlerce Ezidinin katliamdan geçirildiği, çoğunluğu kadın yüzlercesinin de çeteler tarafından kaçırıldığı bildiriliyor.

Şengal dağlarına sığınanlar arasında Kürdistan Yurtseverler birliği (YNK) Şengal Kadın Kolları sorumlusu Basime Şengal’i de var. Telefon üzeri ANF’ye bilgi veren Şengali, “İnsanlık bu çığlıklarımızı, bize uygulanan bu zulmü görmeli ve sessiz kalmamalı” dedi.

Basime Şengali, “Biz Ezidiler bugüne kadar 72 katliamdan geçtik, bugün 73’üncüsü bütün dünyanın gözü önünde İslam adına uygulanıyor. Bu çığlığımıza sessiz kalmayın. Şengal dağlarında insafsızca uygulanan katliamla katledilen Ezidi halkı şahsında tüm insanlıktır. Şimdiye kadar yüzlerce insanımız katlettiler, yüzlerce kadın ve kızlarımızı kendilerine ganimet olarak götürdüler. Bu açık bir zulümdür, vahşettir. Hiç kimse ve özellikle Kürtler bu vahşete sessiz kalmamalıdır” diye konuştu.

OY İSTEYENLER NEDEN KAÇTILAR?

Güney Kürdistan güçlerine seslenen Şengali, “Sizler sürekli Ezidi Kürtlerine ‘Kurdê resen’ (Asıl Kürt) diyordunuz. Saldırılar karşısında ‘Kurdê resen’ dediğiniz ve seçimlerde gelip oy istediğiniz Ezidileri ilk elden yüzüstü bırakan, katliama peşkeş çeken siz oldunuz. Tarih bunun hesabını sizden soracaktır” tepkisinde bulundu.

YNK’ye de seslenen Şengali, “Ben YNK’nin Şengal Kadın Kolları sorumlusu olarak YNK’ye de seslenmek istiyorum. Şu anda on binlerce Ezidi dağlarda her geçen dakika ölümle mücadele ediyor. Şimdiye kadar onlarca çocuk ve yaşlı açlık ve susuzluktan öldü. Artık bizim çığlığımızı duyun ve tarihe karşı suçlu duruma düşmemek için bu halkı savunmak için harekete geçin. Halkımızı çetelerin vahşetine terk ederek bizde derin yaralar açtınız. Ne yazık ki peşmerge isminin anlamına denk bir duruş sergilemedi” dedi.

YPG savaşçılarının canları pahasına kendilerini savunduğunu belirten YNK'li Basime Şengali, şöyle noktaladı: “YPG ilk günden bugüne kahramanca halkımızı savunmaya çalıştı, bu uğurda canını vermekten çekinmedi. Ezidi halkı YPG güçlerinin bu kahramanca sahiplenmesini hiçbir zaman unutmayacaktır. Bir Ezidi kadını olarak bizim için tüm olanaklarını seferber eden YPG savaşçılarına minnet ve saygılarımı sunuyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER