Farklı tarihlerde yaşamını yitiren PKK'liler için taziye

Farklı tarihlerde yaşamını yitiren ve geçtiğimiz günlerde kimliği açıklanan PKK'liler için taziyeler düzenleniyor.

Farklı tarihlerde yaşamını yitiren PKK'liler için taziye
Farklı tarihlerde yaşamını yitiren ve geçtiğimiz günlerde kimliği açıklanan PKK'liler için taziyeler düzenleniyor.


VAN

1994 yılında Van’ın Özalp ilçesinde yaşamını yitiren Kadir Ertaş (Ağabey) için Yüniplik Mahallesi’nde taziye evine kitlesel bir yürüyüş yapıldı.

Edremit yolu üzerinde toplanan ve aralarında PKK’li Kadir Ertaş’ın babası Yahya Ertaş, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Van İl başkanı Musa İtah, BDP’li ilçe belediye eşbaşkanları, Barış Anneleri İnisiyatifi, STÖ temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi Ertaş ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri taziye evine doğru yürüyüşe geçti.

Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin” sloganı atan kitle, taziye evine kadar yürüdü.

Taziyede ilk konuşmayı Van MEYA-DER Başkanı Salih Kaplan yaptı. “Şehitlerin verdiği bedellerle bugün Kürtler önemli kazanımlar elde etti” diyen Öcalan’ın yeniden dirilişi yarattığını belirtti.

BDP Van İl Başkanı Musa İtah da, “Kürt halkı, şehitlerin mücadelesini bırakmayacak ve düşmana asla boyun eğmeyecek” dedi.

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür de halkların tarihinde şehitlerin çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Kürdistan’da da 4 parçada on binlerce gencin canını verdiğini belirten Gür, Güney Kürdistan hükümetinin bunu görmediğini, Rojava sınırına hendekler kazdığını söyledi. Güney Kürdistan hükümetinin bu tutumunu protesto ettiklerini de belirten Gür, “İstiyorlar ki, Rojava tasfiye olsun, istiyorlar ki Kürtler birlik olmasın. Ancak şunu unutmasınlar, Rojava devrimi bir şehitler devrimidir” dedi.

Hiçbir kuvvetin Kürtleri tasfiye edemeyeceğini vurgulayan Gür, Rojava devriminin de sahipsiz olmadığını söyledi.

Taziye ziyareti okunan duaların ardından sona erdi.

ADANA

Adana'da MEYA-DER öncülüğünde 1990 ile 2003 yılları arasında yaşamını yitiren PKK'liler Abdülmenaf İnan (Dijwar Erkendi), Ahmet Bal (Fırat), Ali Kızılkaya (Orhan), Ayhan Durdu (Doğan) ve Davut Ergin (Kawa) için kurulan taziye çadırında mevlit verildi. 

Mevlide, BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, BDP PM Üyesi İnan Kızılkaya, BDP Mersin İl Eş Başkanı Halis Değer ve yaşamını yitiren PKK'lilerin ailelerinin yanı sıra kitle de katıldrı. Mevlitte, PKK lideri Abdullah Öcalan ve yaşamını yitiren PKK'lilerin fotoğrafları, KCK ile PKK bayrakları asıldı. 

PKK'li Abdülmenaf İnan'ın (Dijwar Erkendi) teyzesi Adile Bakrak, yaptığı konuşmada, bu mücadele uğruna yaşamını yitiren çocuklarının arkasında olduklarını belirterek, "Bu şehitler sadece bizim değil tüm Kürdistan'ın şehitleridir. Biz anneler olarak artık acı çekmek istemiyoruz ve hiçbir annenin de bu acıyı yaşamasını istemiyoruz. Artık yeter. Evlatlarımız ölmesin. Nereye kadar evlat acısı çekeceğiz?" dedi.

Mevlitte daha sonra KCK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi'nden gelen mektup okundu. 

AMED

Amed’in Bismil ilçesinde farklı tarihlerde yaşamını yitiren PKK'li Hediyetullah Kortak (Masum), Mahmut Varlık (Dılbirîn), A. Gafur Sincar (Sebri) ve Kemal Koluman (Baran) için Sanayi Mahallesi Medine Yas Evi'nde taziye kuruldu. BDP Bismil ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında Bismil Belediye Eşbaşkanı Cemile Eminoğlu, BDP İlçe yöneticilerin yanı sıra çok sayıda kişi taziye yerine doğru sesiz bir yürüyüş gerçekleştirerek, aileye başsağlığında bulundu. Taziye Evi ve kadınlar için kurulan taziye çadırına Öcalan ve taziyeleri kurulan 4 PKK'linin fotoğrafları ve PKK bayrakları asıldı. "Bijî Serok Apo", "Şehît namirin" sloganlarının atıldığı ziyarette, konuşan MEYA-DER Bismil Temsilcisi Süleyman Bakır, taziyelerin 3 gün süreceğini söyledi. Taziyeleri kabul eden PKK'li Mahmut Varlık'ın annesi Seniha Varlık, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Oğlum tüm Kürdistan'ın şehididir. Onunla başım dik" dedi. / anf

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER