Ferguson için CNN önünde eylem

Ferguson’daki protestolar devam ediyor. Polis dün gece yapılan eylemlere müdahale etti. CNN’in Atlanta merkezi önünde de Ferguson haberlerinin veriliş şekli protesto edildi.

Ferguson için CNN önünde eylem

ABD’nin Missouri eyaletinde St. Louis kenti Ferguson’da 18 yaşında siyah bir gencin polis tarafından öldürülmesine karşı protestolar kapsamında yapılan eylemler devam ediyor.

BBC’nin haberine göre, protestolar, ABD Başkanı Obama’nın itidal çağrısından saatler sonra da devam etti. Obama, 9 Ağustos’ta siyah bir gencin polis tarafından öldürülmesinden sonra ayaklanmaya sahne olan Missouri eyaletinin Ferguson kasabasına itidal çağrısında bulunmuştu.

ABD Başkanı, “toplumun birbiriyle yeniden birleşmeyi denemesi gerektiğini” söylemiş, “Yağma yaparak, silah taşıyarak ve hatta polise saldırarak öfkeye boyun eğmek sadece gerilimi arttırır ve kaos getirir. Adaleti ilerletmek bir yana, altını oyar” demişti.

Polis, eylemcilerin şişe atması ve iki kişinin silahla yaralanması üzerine müdahale edildiğini belirtiyor.

ABD Adalet Bakanı Eric Holder’ın Ferguson’a gidip, silahsız genç Michael Brown’ın öldürülmesiyle ilgili bağımsız bir soruşturma yürüten yetkililerle görüşecek.

Missouri Valisi Jay Nixon da, haftasonu geceleri uygulanan “sokağa çıkma yasağı”nın kaldırılacağını açıkladı.

Ferguson’da polisle birlikte Ulusal Muhafız birlikleri de görev yapmaya başladı.

Brown’ın ailesi tarafından tutulan bir adli tıp uzmanı, öldürülen gencin cesedi üzerindeki bulgularını açıkladı.

Adli Tıp Uzmanı Dr. Michael Baden Brown’ın vücuduna altı mermi isabet ettiğini söyledi. Baden “Başındaki hariç tüm yaralardan sağ çıkabilirdi” dedi.

Baden bir mücadele izi olmadığını, Brown’ın yüzündeki sıyrıkların da büyük ihtimalle vurulduktan sonra kaldırıma çarpması sonucu oluştuğunu belirtti. Baden ayrıca Brown’ın vücudunda barut izi olmadığını, bunun da ateş eden polisin Brown’dan en az 60 santim uzakta olduğunu gösterdiğini belirtti.

CNN önünde eylem

Protestolar kapsamında, CNN’in Atlanta’daki merkezi önünde de bir eylem gerçekleştirildi.

2 bine yakın kişinin katıldığı eylemde, medyanın Ferguson haberlerinin veriliş şekli protesto edildi.

Eylemde “Ben Michael Brown’um” ve “Adalet yoksa barış da yok” sloganları atıldı.

Eylem fotoğrafları ve yorumları #ITSBIGGERTHANYOU hashtag’i ile paylaşıldı.

Ne olmuştu?

Ferguson, ABD’nin Missouri eyaletinde St. Louis kentinde ağırlıklı olarak siyahların yaşadığı gettoda 18 yaşındaki Michael Brown, 9 Ağustos’ta gündüz saatlerinde sokak ortasında bir polis tarafından vurularak öldürüldü.

Görgü tanıkları Brown’ın elleri havada, polise teslim olduğu sırada vurulduğunu söylerken, polis Brown’ın memurla kavga ettiği sırada öldürüldüğünü savunuyor.

Polis memuru Darren Wilson’ın Brown’u vurduğu öğrenilmişti.

Memur Darren Wilson olaydan sonra zorunlu izne çıkartılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER