Ferhat Tunç 30. sanat yılını konserle kutladı

Sanatçı Ferhat Tunç sanat hayatında geride bıraktığı 30 yılı İzmir'de düzenlediği konserle kutladı.

Ferhat Tunç 30. sanat yılını konserle kutladı

İzmir Fuar Açık Tiyatrosu'nda düzenlenen konserin sunumunu BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yaptı. Konsere, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP PM üyelerinin yanısıra binlerce kişi katıldı. 

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı konserde sık sık, "Bijî serok Apo" sloganı atıldı. "Tarih Bize İyi Davranmadı" isimli Ferhat Tunç'un hayatını anlatan belgesel ile başlayan konserde ilk olarak konuşan Sırrı Sürreya Önder, Ferhat Tunç'un hayatını anlatan belgesele dikkat çekerek, "Ferhat'ın sanat yılını anlatan kıymetli çalışmayı izledik. Anlatılan bir ülkenin zulüm tarihidir aynı zamanda. Normal şartlarda bir sanatçının hayatı öyle olmaması gerek. Bu ülkede halktan yana olan ve zulme baş kaldıran hangi sanatçı sazını, sözünü, emeğini yükseltmişse onu bekleyen akıbet budur. Bu işte bir yanlışlık yok mudur?" diye sordu. 

Önder'in ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, Türkiye'de sazıyla, sözüyle sanat yapan sanatçıların yaşadığı sorunlara değinerek, "Onuruyla mücadele ederek halkının yanında yer alanların yaşadığı trajediler bellidir. Halkının yanında olan sanatçıların payına düşende en ağır bedeller oldu. İşte Ahmet Kaya, Ferhat Tunç ve Yılmaz Güney bunlardan sadece bir kaç tanesi" diye konuştu. Konuşmaların ardından Demirtaş, Önder ve Tunç birlikte "Dersim Türküsü"nü seslendirerek, dinleyicilerden yoğun alkış aldı. 

Ferhat Tunç ise, 30 yıllık süre zarfında kimi zaman insan cesetlerini toplamak zorunda kaldığını dile getirerek, "Katliamlara, barbarlıklara şahit oldum. Ölümleri yaşadım, belki olması gerekliydi. Bunun son olmasını istiyorum. Artık barış olsun, çözüm olsun" dedi. Tunç, "Sevgili Ahmet Kaya, ne söyledi de böylesine hazin şekilde sürgünde hayata gözlerini yumdu. Kendi kimliğini bir halkın kimliğini dillendirmek, ölmek için bir neden miydi? Bugün bir yıl sürecek olan konserlerimize İzmir'de başlamak istedim. Barışı kardeşliği oralara taşımak, şarkılarımızla kendimizi tarihimiz hatırlatmak istiyorum. Ömrüm yeterse bu ülkede özgürlük ve barış için kardeşlik için canımı bile vermeye hazır olduğumu sizin huzurunuzda belirtmek istiyorum" diye konuştu. 

Konser, konuşmaların ardından Ferhat Tunç'un seslendirdiği ezgilerle son buldu. / anf

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2013, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER