Fuat Avni'ye bilgi aktardığı iddia edilen mühendis intihar etti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, "FETÖ'nün sosyal medya hesaplarından Fuatavni’ye bilgi aktardığı" iddiasıyla tutuklanan İstihbarat Daire Başkanlığı’nda (İDB) görevli mühendis Burak Açıkalın, cezaevinde intihar etti.

Fuat Avni'ye bilgi aktardığı iddia edilen mühendis intihar etti
 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İstihbarat Daire Başkanlığı’nda (İDB) görevli mühendislerden Burak Açıkalın Kırıkkale Cezaevi’nde intihar etti.

Habertürk gazetesinden Fevzi Çakır’ın haberine göre, MİT’in 20 bin kişilik FETÖ’cü listesini örgüte sızdırdığı iddia edilen Açıkalın, darbe girişimi sırasında İDB yakınlarında gözaltına alınmıştı.

LİSTELERİ TEMİN ETTİKLERİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Tutuklanan Başbakanlık veri uzmanı Mustafa Koçyiğit de ifadesinde, bir ‘Cemaat abisi’ aracılığıyla İDB’de çalışan mühendislerle tanıştığını belirterek, “Abilerin talimatıyla mühendislerden İDB’deki işimize yarayacak verileri getirmelerini istedim. Burak ve Haşim bu verileri getirmeye başladılar. MİT’in İDB’ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi de böyle temin ettik” demişti.

15 Temmuz gecesi Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığı’na giden ve önceki makamlarına oturmaya çalışan eski emniyet müdürleri Lokman Kırcılı, Gürsel Aktepe ve Zeki Taşkın ile İstihbarat Daire Başkanlığı personeli Burak Açıkalın ve Haşim Türker gözaltına alınmış, bu şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Açıkalın’ın savcılık sorgusunda, ‘Fuatavni’ Twitter hesabına bilgi aktaran isimlerin deşifre edilmesinde önemli bilgiler verdiği belirtilmişti.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER