Gazeteci Ahmet Hakan'a evinin önünde saldırı

CNN Türk’te program yapan ve Hürriyet gazetesinde yazarlık yapan Ahmet Hakan’a evinin önünde saldırı gerçekleştirildi. Hakan’ın vücudunda kırıkların olduğu belirtildi.

Gazeteci Ahmet Hakan'a evinin önünde saldırı

CNN Türk’te Tarafsız Bölge programını yapan ve Hürriyet gazetesinde de yazarlık yapan Ahmet Hakan, Tarafsız Bölge programından sonra şoförünün kullandığı ve korumasının da bulunduğu otomobiliyle evine gitmek üzere ayrıldı. Hakan, Nişantaşı’ndaki evinin önüne geldiğinde 4 kişinin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan’ın vücudunda kırıklar olduğu öğrenilirken sabah saatlerinde taburcu edildi ve saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Saat 00.35’te 34 VY 7765 plakalı siyah Honda marka otomobille gelen 4 kişiden biri korumasına yönelirken, diğer üçünün Ahmet Hakan’a saldırdığı öğrenildi. Hakan’ı darp eden saldırganlar otomobilleriyle kaçtı.

Saldırının ardından hastaneye ziyarete giden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin “Ahmet Hakan’ın mesajı var sizlere. Öncelikle bu saate kadar bekleyen muhabir ve kameraman arkadaşlara sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Kendisi hastanedeyken arayanlara soranlara herkese teşekkürlerini iletiyor. Aynı zamanda kendisine bu saldırganları bu aksam gönderenlere de bir mesajı var. Mesajı da şu; ‘Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.’ ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Ahmet Hakan tehdit edilmişti

6 ve 8 Eylül’de Hürriyet gazetesi binasına yapılan saldırılardan sonra Ahmet Hakan’a yapılan tehditler de artmıştı. Gazeteci Ahmet Hakan’ı önce Star gazetesi yazarı Cem Küçük 9 Eylül’de köşesinde yazdığı yazıda “Sstersek seni sinek gibi ezerdik. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun” diyerek tehdit etmişti.

Küçük’ün ardından da İstanbul’daki Hürriyet binasına yapılan ilk saldırıda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın bir video kaydı ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde, havalimanında etrafında toplanan kişilerle konuştuğu görülen Boynukalın, Ahmet Hakan için, “Nişantaşı’nda evinin önüne gitmeyi düşünüyordum. Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu” demişti.

Ahmet Hakan son olarak yolsuzluk iddiaları üzerine yurt dışına kaçan Cem Uzan’la Twitter üzerinden tartışmıştı.

Ahmet Hakan’a ağır sözlerle yüklenen Cem Uzan, “Seni benim elimden Aydın Doğan bile alamaz” ifadelerini kullanmıştı.

Koruma istemişti ancak karşılanmadı

Ahmet Hakan’ın, bu tehditlerin ardından koruma talebinde bulunduğu fakat konuyla ilgili başvuruya hiçbir şekilde yanıt verilmediği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER