Gazeteci Ferit Aslan'ın 20 Yılda İlk Mahkumiyeti!

DHA Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan, bir çocuğu KCK’dan mahkum eden mahkeme üyelerinin isimlerinin de yer aldığı yargı kararını radikal.com.tr sitesiyle paylaştığı için 10 ay hapse mahkum edildi. Hüküm ertelendi.

 Gazeteci Ferit Aslan'ın 20 Yılda İlk Mahkumiyeti!
Doğan Haber Ajansı (DHA) Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan, bir haberinde 16 yaşındaki K.A.’yı KCK dosyasından mahkum eden mahkeme heyetinin isimlerine yer verdiği için 10 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi, dün (30 Ekim) aldığı kararda, gazetecinin kaleme aldığı haberle birlikte, çocuğun KCK üyeliğinden 6 yıl hapse mahkum edilmesiyle ilgili karar tutanağının fotoğrafının 5 Haziran 2012 tarihinde Radikal gazetesinin İnternet sitesinde kullanmasını cezaya dayanak gösterdi.

İtiraz edemiyor, beş yıl da oto-sansür

Mahkeme, Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi heyet üyelerinin fotoğrafta açıkça yer almasını, “terörle mücadele eden kamu görevlilerinin terör örgütlerine hedef gösterilmesi” olarak değerlendirdi. Gazeteci Ferit Aslan’ı Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 6/1 maddesinden 10 ay hapse mahkum eden mahkeme, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 231. maddesi gereğince de hükmün açıklanmasını da erteledi.

Bu durumda, gazeteci karara da itiraz edemeyecek. Üstelik, beş yıl süreyle denetimde tutulacak habercinin bu süre içinde “kasten yeni bir suç” işlememesi gerekecek.

Gazeteci, haberinde Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında K.A.’dan “suça Sürüklenen Çocuk” olarak söz ettiği, yaşının 15-18 yaş grubunda olması nedeniyle de cezasının 6 yıla indirildiğini de belirtiyordu. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER