Gazeteci Fırat'ın cenazesi doğduğu köye götürülüyor

IŞİD'in Maxmur’a yönelik saldırıları sırasında 8 Ağustos günü hayatını kaybeden gazeteci Deniz Fırat’in, yüzlerce araçlık bir konvoy ile Çaldıran’a götürülüyor.

Gazeteci Fırat'ın cenazesi doğduğu köye götürülüyor

Kendisini İslam Devleti (IŞİD) olarak adlandıran insanlık dışı örgütün Maxmur’a yönelik saldırıları sırasında 8 Ağustos günü hayatını kaybeden gazeteci Deniz Fırat’in, yüzlerce araçlık bir konvoy ile Çaldıran’a götürülüyor.

Maxmur’da haber takibi yaparken çetelerin saldırısında hayatını kaybeden Kürt medyası çalışan Deniz Fırat’ın (Leyla Yıldızhan) cenazesi doğum yeri olan Van’a getirildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morguna kaldırılan cenaze, bugün yüzlerce kişinin bir araya gelmesi ardından morgdan alındı.

PKK ve KCK bayrakları ile PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu bir flamaya sarılan Deniz’in tabutu, Kürt medyası kadın çalışanları ve Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistlerinin omuzlarında morgdan çıkarıldı. Cenaze törenine katılanlar yakalarına Fırat'ın fotoğrafını da taktı. 

Fırat'ın ailesi ve meslektaşlarının yanı sıra, HDP Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, ilçe belediye eş başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, DBP ve HDP yöneticileri hastane önünde hazır bulundu. 

Çok sayıda kişinin toplandığı hastan önünde sık sık "Ey şehîd xwîna te erde namîne" ve "Şehîd namirin" sloganları atıldı.

Bir süre omuzlarda taşınan cenaze, daha sonra cenaze aracına yerleştirilerek, yüzlerce araçlık konvoy ve “Kürdistan IŞİD’e mezar olacak” sloganı eşliğinde Çaldıran'ın Hangedik (Xecîxatun) köyüne doğru yola çıkarıldı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER