Gazeteci Hasan Cemal'e hapis cezası verildi

Yayınladığı Fehman Hüseyin röportajı ile ‘örgüt propagandası yaptığı’ iddiasıyla yargılanan Hasan Cemal’e hapis cezası verildi.

Gazeteci Hasan Cemal'e hapis cezası verildi

 Gazeteci Hasan Cemal'in T24 internet sitesinde 11 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan Fehman Hüseyin röportajı nedeniyle yargılandığı davanın duruşması görüldü. Duruşmaya Cemal ve avukatları katıldı.

Cemal'in T24'teki yazısına ilişkin mütalaa veren savcı, suçu ve suçluyu övmekten beraat, propagandadan ise ceza verilmesini talep etti. Esasa ilişkin son savunmasını yapan Cemal, "47 yıldır gazeteciyim yazdığım yazılar ve kitaplarla ilgili ilk kez böyle bir suçlamayla karşı karşıyayım. Gazetecilik suç değildir suç olduğu ülkede hukuk, özgürlük ve demokrasi yoktur. Terörü hiç savunmadım beraatimi istiyorum" dedi. Cemal'in avukatı Fikret İlkiz de esasa ilişkin savunmasında, yapılan haberlerin ifade ve basın özgürlüğü kapsamında olduğuna dikkat çekti. Kararını açıklayan mahkeme, Cemal'in suçu ve suçluyu övmekten beraatine, 'örgüt propagandasından' 1 yıl 3 ay hapsine karar verdi. Verilen ceza ertelendi.

Gazeteci Hasan Cemal, bugün Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma için 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 22 kişi arasındaydı. Cemal'in bu duruşması ise 7 Mart 2016'ya ertelendi. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER