Gazeteciler davasının bugünkü duruşması sona erdi

"Örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılanan Kürt gazetecilerin avukatı Sinan Zincir, mahkeme heyetinin reddettiği yargılamanın durdurulması talebinin çok haklı ve meşru olduğunu belirtti.

Gazeteciler davasının bugünkü duruşması sona erdi
"Örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılanan Kürt gazetecilerin avukatı Sinan Zincir, mahkeme heyetinin reddettiği yargılamanın durdurulması talebinin çok haklı ve meşru olduğunu belirterek, "Bu haklı ve meşru talep karşısında mahkemeniz şekli bir karar vermiştir" dedi.


19'u tutuklu 46 gazetecinin yargılandığı "KCK Basın Davası"nın bugünkü duruşması sona erdi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki oturumuda Avukat Sinan Zincir söz aldı. Mahkeme heyetinin reddettiği yargılamanın durdurulması talebinin çok haklı ve meşru olduğunu belirten Zincir, "Bu haklı ve meşru talep karşısında mahkemeniz şekli bir karar vermiştir" dedi.

Sabah Gazetesi'nin "Millet paralel tuzağın farkında" şeklindeki manşetini hatırlatan Av. Zincir, "Millet bunun farkındayken siz heyet olarak bu tartışmaların ve gerçekliğin dışında olabilir misiniz?" diye sordu. "Sizin zaten bağımsız yargılama yapmadığınızı düşünüyoruz" diyen Zincir, müvekkilleriyle görüşmek için duruşmanın yarına kadar ertelenmesini talep etti.

Zincir, reddi hakim talebinde bulunacaklarını, bununla ilgili gerekli evrakları yarın sunacaklarını da söyledi.

Bu sırada savcı, avukatların müvekkilleriyle görüşme ve bunun için süre talebinin reddini istedi.

Avukatlar, bunun gerekçesini sordu, ancak yanıt alamadı. Bu sırada mahkeme heyeti başkanı, "Size karar beğendirmek zorunda değiliz" dedi. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, reddi hakim talebini yasaya uygun olmadığı ve talebin yargılamayı uzatma niyeti taşıdığı iddiasıyla reddetti. Avukatların müvekkilleriyle görüşme için süre talebini ise kabul ederek, duruşmayı yarına erteledi. 7 anf

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER