Gezi'de hatıra fotoğrafına beraat

Gezi Direnişi’nde Taksim Meydanı’nda çektirdiği hatıra fotoğrafı delil gösterilerek “suçu ve suçluyu övmekten” yargılanan Avukat Yeşinil Yeşilyurt beraat etti.

Gezi'de hatıra fotoğrafına beraat

Gezi Direnişi sırasında çektirdiği hatıra fotoğrafı nedeniyle hakkında dava açılan avukat Yeşinil Yeşilyurt bugün İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada beraat etti.

Taksim Meydanı’nda çektirdiği hatıra fotoğrafı Yeni Akit gazetesi tarafından manşetten verilerek “haber” yapılmıştı. Yeni Akit Haber Müdürü Kenan Kıran imzasını taşıyan haberde savcılığa dava açma çağrısı da yapılmıştı.

Baro temsilcilerinin de hazır bulunduğu duruşma bugün görüldü. Yeşilyurt’a destek olmak için mahkeme salonu avukatlar tarafından dolduruldu. Yeşilyurt savunmasında şunları söyledi:

“Benim evimdeki fotoğrafı alamayacağı gibi, sosyal ağlardaki fotoğrafımı da alamaz. Instagram hesabından fotoğrafı da kopyalayamaz. Ben milyonlar gibi orada hatıra fotoğrafı çektirdim. Gezi olaylarının başından sonuna kadar vatanda ifadelerde bulundum.”

Av. Yeşinil Yeşilyurt savunmasını yaptıktan sonra yazılı olarak da dosyaya sundu. Daha sonra Sanık müdafileri savunmalarını yapmaya başladı.

Av. Ayhan Erdoğan “Savcı araştırmayı iyi yapamamıştır. Dosyada delil olarak sunulan sözde delil kanuna aykırı elde edilmiştir” dedi.  “Mahkeme kararıyla tespit edilen bir suçlu yoktur. Suç ve suçluya ilgili kesinleşmiş hüküm sunulmamıştır” diyen Erdoğan, dava konusu suç ve suçluyu övme suçunun unsurları oluşmadığını ti.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç ise “‘Düşük Baronun Düşük Avukatı’ başlığı altında yayınlanan bir fotoğraftan yola çıkarak açılan bu dava utanç nedenidir.”

Daha sonra Hakim Yusuf Doğan savunmaların ardından “ortada suç olmadığından” karar vererek avukat Yeşinil Yeşilyurt’un beraatine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER