Giresun'da askeri helikopter düştü: 7 kişi hayatını kaybetti

Giresun’da komutan, albay ve binbaşıların da aralarında olduğu 11 askerin bulunduğu helikopter Tohumluk Yaylası’na düştü. TSK’dan yapılan açıklamada, düşme nedeni henüz tespit edilemediği belirtilerek, 7 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Giresun'da askeri helikopter düştü: 7 kişi hayatını kaybetti

Giresun’un Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında askeri helikopter düştü.

Bayramlaşmaya giden ve içinde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 8 asker, 4 asker eşi ve 3 çocuğun bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştüğü belirtiliyor.

TSK’dan açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) düşen helikopterle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

“Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

“Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

“Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Yaralılar hastanelere kaldırıldı

Yaralanan dört kişi Yağlıdere Devlet Hastanesi’ne götürülürken, yaralılardan üçü ilk müdahalenin ardından Giresun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, düşen helikopterde iki albay ve iki asker eşiyle iki çocuğun da yaşamını yitirdiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ise helikopterin düşmesi sonucu yedi kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım da düşen helikopterde ölü ve yaralıların olduğunu belirtirken, sayı vermedi.

Yıldırım, helikopterin düşmesiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada ise, “Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan Akar’dan bilgi aldı.

Bayram ziyareti için Giresun’da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de yaralıların kaldırıldığı hastaneye gitti.

Helikopterde kimler vardı?

Helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek’in bulunduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER