Irak İçişleri Bakanı istifa etti

Irak İçişleri Bakanı Salim el-Gabban, ülkedeki güvenlik sisteminde karmaşa yaşandığını ve istifasını Başbakan Haydar el-İbadi’ye sunduğunu açıkladı.

Irak İçişleri Bakanı istifa etti

Irak İçişleri Bakanı Muhammed Salim el-Gabban istifa etti.

Gabban, Bağdat’ta yaptığı basın toplantısında, Bağdat’ın merkezindeki Karrada semtimde meydana gelen ve 204 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya değinerek, devletin ülkedeki güvenlik ve istihbarat sisteminin başarısız olduğunu söyledi.

Gabban, “Başbakan İbadi’ye istifa mektubumu sundum. Bu kararımı geri çekmem güvenlik sisteminde reformların yapılmasına bağlıdır” dedi.

Bağdat ve diğer kentlerdeki güvenlik sisteminin ordu değil İçişleri Bakanlığı’na bağlı polis teşkilatına teslim edilmesi gerektiğini dile getiren Gabban, “Ordu güçlerini şehir içerisinde konuşlandırmak ve bu yerlerin güvenliğini İçişleri Bakanlığına teslim etmemek güvenlik sorunlarının ihlallerinin devam edeceği anlamına gelir” dedi.

Gabban, Karrada’daki saldırıyı gerçekleştiren eylemcinin ülkenin doğusundaki Diyala kentinden Bağdat’a geldiğini belirtti.

Bağdat’ın merkezindeki Karrada bölgesinde meydana gelen saldırıyı IŞİD üstlenirken, ülkede 3 gün ulusal yas ilan edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER