MİT Ankara Katliamı'ndan 19 gün önce emniyeti uyarmış

MİT’in Ankara Katliamı’ndan 19 gün önce emniyet müdürlüklerine yazı göndererek, IŞİD’in saldırı düzenleyeceği uyarısı yapmış

MİT Ankara Katliamı'ndan 19 gün önce emniyeti uyarmış
 MİT’in Ankara Katliamı’ndan 19 gün önce emniyet müdürlüklerine yazı göndererek, IŞİD’in Türkiye yapılanmasının, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Suruç’ta olduğu gibi benzer saldırılar yapabileceğine ilişkin uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Dicle Haber Ajansı’ndan Hayri Demir’in haberine göre, 5 sayfadan oluşan rapor, 21 Eylül 2015 tarihinde tüm il emniyet müdürlüklerine gönderildi. Raporda “Türkiye’ye yönelik DAEŞ tehdidi” başlıklı bölümde IŞİD’İN Türkiye’de eylem yapabileceği, “DAEŞ’in ülkemizi ve ülkemizdeki ABD ve uluslararası koalisyonu içerisinde yer alan ülke çıkarları ile ÖSO ve KONGRAGEL(PKK/KCK) ile bağlantılı kesimi hedef alabileceği,DAEŞ mensubu unsurların (...) Suruç benzeri sansasyonel mahiyette yeni eylemler gerçekleştirebileceği söz konusu durumun 01 Kasım 2015’te gerçekleştirilmesi ön görülen genel seçin öncesi ülkemizde istikrarsızlığa yol açabileceği” ifadeleriyle yer alıyor. 

TÜRKİYE’DEN 2 BİN 750 KİŞİ IŞİD’E KATILDI

MİT’in emniyet ile paylaştığı rakamlara göre, Türkiye’de 10-12 bin civarında IŞİD ve el Nusra destekçisi bulunuyor. Nisan 2011’den raporun yazıldığı döneme kadar Türkiye’den 2 bin 750 kişi Suriye ve Irak’a giderek, IŞİD ve diğer radikal İslamcı örgütlere katıldı. IŞİD ve el Nusra’ya katılımların kent kent belirlendiği raporda, en fazla katılımın olduğu kentlerin başında Konya ve Ankara geliyor. Bu iki örgüte Konya’dan 629 kişi, Ankara’dan ise 342 kişinin katıldığı raporda yer aldı. Raporda, Bingöl ve Elazığ’da militanların valilik izniyle açılan dernekler aracılığı IŞİD  ile ilişkiye geçtikleri bilgisine yer verildi. Raporda, kent kent hangi derneklerin ve grupların kimleri desteklediği bilgisi de açık bir şekilde yer aldı.

Rapora göre Diyarbakır’da Islah Derneği ve Elazığ’daki Müslüman Gençler Derneği, katılımların yoğun olduğu bu iki kentte katılımcılara aracı oldu. Haberde bu derneklerin halen resmi olarak faaliyette olduğu belirtildi. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER