Giresun'da polis aracına silahlı saldırı: 3 yaralı

Giresun'un Dereli ilçesinde polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir polis yaralanırken, saldırı sonrası tarama faaliyetlerinde patlayıcının infilak etmesi sonucu iki polis daha yaralandı.

Giresun'da polis aracına silahlı saldırı: 3 yaralı

Giresun’un Dereli ilçesinde polis aracına silahlı saldırı düzenlendi.

Vali Hasan Karahan, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, gece 23.00 sularında Dereli ilçe merkezi otogar mevkisinde yakıt alımından dönen ekip otosuna, saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.

Olayda bir polisin hafif yaralandığını ifade eden Karahan, “Araçta bir polis memurumuz bulunuyordu. Çok şükür hafif sıyrıklarla saldırıyı atlattı. Saldıranlar hemen kaçtılar” dedi.

Karahan, olayın ardından güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edildiğini ve arama tarama faaliyetlerine başlanıldığını belirterek, ”Bir süredir bu bölgemizde bir hareketlilik olduğunu biliyorduk. Bitki örtüsü ve coğrafi şartların kolaylığından faydalanarak, bu tarz taciz eylemlerini yaptıklarını biliyoruz. Tedbirlerimizi ona göre geliştiriyoruz” dedi.

Öte yandan, yaralı polis Suat Elidar, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Saldırı sonrasında arama, tarama faaliyetlerinin yapıldığı sırada patlayıcının infilak etmesi sonucu ise iki polis yaralandı.

Yaralı polislerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Vali Karahan, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili “Bizim düşündüğümüz PKK’nın grubu, PKK’nın buradaki grupları” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER