Göçük altında kalan sera işçilerini köylüler kurtardı

Mardin’in Mazıdağ İlçesi’ne bağlı Ömürlü (Piran) Köyü’nde zirai serada çalışan 6 işçi yoğun kar yağışı nedeniyle göçük altında mahsur kaldı.

Göçük altında kalan sera işçilerini köylüler kurtardı
Mardin’in Mazıdağ İlçesi’ne bağlı Ömürlü (Piran) Köyü’nde zirai serada çalışan 6 işçi yoğun kar yağışı nedeniyle göçük altında mahsur kaldı. Aralarında kadınların da bulunduğu işçiler ölümle burun kalması üzerine olay yerine gelen köylüler, işçileri kurtardı.


Mardin’in Mazıdağı İlçesi’ne bağlı Ömürlü Köyü’nde 25 dönümlük zirai sera yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Serada mahsur kalan ve aralarında kadınların da bulunduğu 6 işçi sabah saatlerinden bu yana göçük altında mahsur kaldı. Herhangi bir yardım ekibi olay yerine gitmezken, jandarma ve kaymakamlığı arayan işçilere, “Başınızın çaresine bakın. Kurtulabildiniz mi?” şeklinde yanıtlar verdiği öğrenildi. Bunun yanı sıra Mardin İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve il ilçede bulunan yetkililere haber verildiği ancak herhangi bir yetkilinin olay yerine gitmediği öğrenildi.

İşçiler, köyden yardıma giden köylülerin çabasıyla kurtarıldı.

Şuanda köy yollarının kapalı olduğunu belirten Ömürlü Köy Muhtarı Mehmet Döken, yoğun yağan kar yağışı nedeniyle resmi kurumların kar temizleme ekipleri zorlandıklarını bunun için köylüler olarak kendi çabalarıyla karda mahsur kalan işçileri kurtardıklarını söyledi. / anf

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER