Gökyüzündeki ışığın nedeni füze denemesi çıktı

Türkiye'de, sabah saatlerinde gökyüzünde görülen ışığın, Rusya'nın balistik füze denemesine ait olduğu belirtildi. Balistik Füze ve Savunma Uzmanı Hakan Kılıç, "Yerden yaklaşık 300 kilometre yükseklikte hedefine doğru ilerliyor. Bu nedenle çok geniş bir coğrafyadan tespit edilebiliyor” dedi.

Gökyüzündeki ışığın nedeni füze denemesi çıktı
Rus Tass Haber Ajansı, Rusya’nın bu sabah RS-12M tipi balistik füzenin denemesini yaptığını belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, Hazar Denizi’nin kuzey batısında yer alan Kapustin Test Merkezi’nden fırlatıldığı açıklanan füzesinin uçuşu, geniş bir coğrafyadan gözlemlendi. Füze seyrini tamamladıktan sonra Kazakistan’daki test merkezine düştü.


Füzenin uçuşu sırasında Türkiye’de İstanbul’dan Hatay’a, Samsun’dan Şırnak’a kadar geniş bir alanda görüldü.

‘GENİŞ BİR COĞRAFYADAN TESPİT EDİLEBİLİYOR’

Füzenin menzilinin 13 bin kilometreye kadar çıkabildiğini söyleyen Balistik Füze ve Savunma Uzmanı Hakan Kılıç, “Bu füze, ICBM olarak adlandırılan Kıtalararası Balistik Füze. Topol serisi füze ailesinin bir üyesi. Yerden yaklaşık 300 kilometre yükseklikte hedefine doğru ilerliyor. Bu nedenle çok geniş bir coğrafyadan tespit edilebiliyor” dedi.

Daha önceden yapılan testlerde, füzenin oluşturduğu ışık hüzmesi, Ardahan’dan da gözlemlenmişti. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER