Görgü Tanığı Suruç'taki Korkunç Patlamayı Anlattı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir patlama meydana geldi. Patlamayla ilgili bilgi veren görgü tanığı, "Patlama kitlenin tam ortasında öldü. Cesetlerin altında kaldık" dedi.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Bölgeye Şanlıurfa kent merkezinden takviyepolis ekipleri gönderildi.


"CESETLERİN ALTINDA KALDIK"

Korkunç patlamayla ilgili CNN Türk canlı yayınına bağlanan Garip Çelik, korkunç patlamayla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarKobani'ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam foto çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi.

"ÇOK BÜYÜK KARGAŞA YAŞANDI"

Tam basın açıklaması yapılırken oldu. Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik. Gerçekten çok büyük bir kargaşa yaşandı. Kamera elimdeydi, insanlar şoka girdiler, sonra yaralılar taşınmaya başlandı. Ambulanslar çok geç geldi. Araçlar yaralıları almak istemedi, kargaşa çıktı. Polisler havaya ateş etti. İnsanlar ağlayarak geliyor.

"DÜN YOLA ÇIKIP GELDİK"

Sabah yolda kontrol yoktu ama sonra gelenler kontrol edildi alana gelirlerken. Planlanmış olabilir. Biz İstanbul'dan geldik. Dün yola çıkıp geldik. Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapılıyordu. Patlama olurken kameram açıktı, çekim yapıyordum, alttan üste doğru patlama oldu.

"CANLI BOMBA İHTİMALİ VAR"

Mantık olarak poşet içinde veya yerde olması mantıklı gelmiyor, canlı bomba ihtimali var. Kitlenin tam ortasında oldu. İstanbul'dan birlikte geldiğim arkadaşlarım hayatını kaybetti."

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER