Görülmeyen seçmenler: Engelliler

HDP Sincan Belediye Eş Başkan Adayı Ayfer Ünaldı, emekçi semtlerinde evleri kapı kapı dolaşıp halkın sorunlarını dinliyor. Ünaldı’nın konuk olduğu bir evde biri bebek 3 engelli var ancak hiçbir sosyal güvenceleri yok. Çöp toplayarak yaşamaya çalışıyorlar.

Görülmeyen seçmenler: Engelliler
HDP Sincan Belediye Eş Başkan Adayı Ayfer Ünaldı, emekçi semtlerinde evleri kapı kapı dolaşıp halkın sorunlarını dinliyor. Ünaldı’nın konuk olduğu bir evde biri bebek 3 engelli var ancak hiçbir sosyal güvenceleri yok. Çöp toplayarak yaşamaya çalışıyorlar. Çöp topladıkları araç nedeniyle sosyal yardımlar kesilmiş. Kendisi de tekstil işçisi olan Ünaldı’nın tanık olduğu bu Türkiye gerçeği, başka hiçbir partinin seçim çalışmasının gündemi değil. Ünaldı, Fatih’te 52 yaşındaki Fatma’nın kırık dökük gecekondusuna konuk oldu. Fatma, geçimini çöp toplayarak geçiren 8 çocuk annesi bir kadın. İşsizlik sebebiyle yıllar önce Antep’ten göç edip eşi ve çocuklarıyla Ankara’ya yerleşmiş. Eşinin kalp rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını belirten Fatma, kendisinin ve küçük çocuklarının çöp toplayarak kazandıkları parayla gecekondularının kirasını bile ödeyemediklerini anlatıyor. Fatma’nın 20 yaşındaki oğlu Sezer yüzde 75 engelli olduğu için iş bulamıyor. Sezer’in eşi sakat, 2 aylık bebekleri de down sendromlu olarak dünyaya gelmiş. 

‘VERDİĞİMİZ OYLARA YAZIK’

Devletten hiçbir yardım alamayan ailenin sağlık sigortası da yok. Çöp taşımak için kullandıkları bir araçları olduğu için devlet, GSS primi ödemelerini istemiş. Kömür, gıda gibi yardımları da kesilmiş. Hesabını bile yapamadıkları paraların döndüğü yolsuzluk tartışmalarının yanında aldıkları sosyal yardımı bile kendilerine çok görülmesine isyan ediyorlar, “Verdiğimiz oylara yazık” diyorlar. HDP Eş Başkan adayı Ünaldı, engelli bebeğin devlet yardımı alabilmesi için aileye yol gösterdi. Fakat bunun kesin bir çözüm olmadığını asıl kalıcı çözümün engellilerin, kadınların, çalışamayacak durumda olanların desteklendiği, iş olanakları sağlandığı, sağlık hizmetlerinin ücretsiz olduğu bir Türkiye’den geçtiğini belirten Ünaldı, HDP’nin de bunun için yola çıktığını söyledi.  


‘AKP BAYRAĞI ASMAYANA YARDIM YOK’
Mahalleli kadınlarla sohbet eden Ünaldı, kadınların taleplerini dinledi. Kadınlar evde çocuk bakmaktan, ev işi yapmaktan ve para kazanmak için evde yaptıkları el işlerini satmaya çalışmaktan kendilerine zaman ayıramadıklarını anlattılar. Bunun üzerine Ünaldı, HDP ile bütün bu sorunların çözümü için halkla beraber hareket edeceklerini anlattı. Kadınların çocuklarını bırakabilecekleri ücretsiz kreşlerin olması gerektiğini ve kadınların istihdamının önündeki engellerin kaldırılmasını dile getiren Ünaldı’ya kadınlardan olumlu tepkiler geldi.
Halkın sorunlarını dinlemeye devam eden Ayfer Ünaldı’nın dikkatini birçok evde sallanan AKP’nin dev posterleri oldu. Bu durumu merak eden Ünaldı halka sorunca birçok kişiden aynı cevabı aldı. Posterleri asanlar, ya belediye işçisi ya da devletten kömür, gıda yardımı alan kişilerdi. Posterleri asmak zorunda bırakıldıklarını, asmazlarsa devlet yardımlarını keseceğini ya da işten atılacaklarını iddia ettiler. Devletin halk üzerinde uyguladığı baskı ve tehdit unsurlarına dikkat çeken Ünaldı, HDP’nin kimseye görüşü, inancı, dili nedeniyle baskı yapmayacağını söyledi. HDP Eş Başkan Adayı Ayfer Ünaldı, Sincanlı kadınlarla 7 Mart Cuma günü saat 14.00’te Fatih Kağızmanlılar Derneğinde bir araya gelecek.  / Evrensel
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 23:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER