Lice ve Büyükçiftlik'te 8 Mart şölenle kutlandı

Lice ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde 8 Mart şölenleri düzenlendi.

Lice ve Büyükçiftlik'te 8 Mart şölenle kutlandı

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) bileşenleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Lice ve Büyükçiftlik'te düzenlenen şölenlerle kutladı.

Amed’in Lice ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla  Karahasan mahallesinde bulunan BDP seçim bürosu önünde şölen düzenlendi. Şölene, aralarında Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin ve BDP Belediye Eşbaşkan Adayı Rezan Zuğurli'nin de bulunduğu onlarca kadın katıldı. Kadınlar daha sonra buradan Yeniburç mahallesinde bulunan BDP seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti.

Kadınlar seçim bürosuna varana kadar yolda bulunan kadınlara karanfil dağıttı. Ayrıca kadınlar PKK lideri Abdullah Öcalan'a özgürlük kampanyası çerçevesinde her iki seçim bürosunda da imza standı açtı. 

BÜYÜKÇİFTLİK’TE İLK KEZ 8 MART KUTLANDI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik (Xirvata) beldesinde ilk kez 8 Mart kutlandı. Şölen alanına Sema Yüce, Viyan Soran, Beritan, Paris katliamında yaşamını yitiren 3 Kürt kadın devrimci, PKK lideri Abdullah Öcalan ve çeşitli dönemlerde çatışmalarda yaşamlarını yitiren PKK'lilerin posterleri ile PKK ve KCK bayrakları asıldı.

Alanda “Kadın katliamlarına savaşa karşı örgütlü mücadele”, “Bi jına azad ve ber bi neteweya demokratik”, “Komün özgür eş yaşamın temelidir”, “Bê Serok aşiti şaşitiye” pankartları açıldı.

Şölen saygı duruşu ile başlandı. BDP Büyükçiftlik Belde Yönetimi, BDP Büyükçiftlik belediye eşbaşkan adayları Rüştü Zeydan ve Özlem Metin, BDP Esendere Belediye Eş Başkan adayı Dilber Uzunköprü, BDP’li encümen adayları ve ilçe yönetiminden yöneticilerin de katıldığı şölene beldede yaşayan kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Şölende konuşan Özlem Metin, “Kürt kadınının çilesini, acısını bir özgürlük hareketine dönüştüren devrimci liderlerin bize açtığı yolda biz de Kürt kadınının mutluluğu ve özgürlüğü için çalışacağız” dedi. 

Şölen Koma Awazên Gever’in söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halayla son buldu. / anf

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER