Kürt Siyasetçilere Şemdinli'de Coşkulu Karşılama

Şemdinli ilçesinde 2011 yılında "KCK" adı altında yapılan operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan ve dün Van'da savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 6 Kürt siyasetçi bugün Şemdinli'de coşkulu bir şekilde karşılandı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2011 yılında "KCK" adı altında yapılan operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan ve dün Van'da savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan; Ş
emdinli eski Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Emin Sarı, Nevzat Gaylani, Tatar Öpengin, İbrahim Öpengin, BDP İl encümeni Memet Taş ile BDP çalışanı Sezer Öktem bugün Şemdinli ilçesinde coşkulu bir şekilde karşılandı.

Serbest bırakılan Şemdinli eski Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Emin Sarı, Nevzat Gaylani, Tatar Öpengin, İbrahim Öpengin, BDP İl encümeni Memet Taş ile BDP çalışanı Sezer Öktem'i taşıyan konvoy akşam saatlerinde Şemdinli ilçesine vardı. Araçlardan inen Kürt siyasetçiler burada Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayları Seferi Yılmaz ile Nahide Yıldız, BDP Derecik Belediye Eş başkan Adayları Şükrü Kaya ile Berivan Avcı ve BDP ilçe çalışanları, STK temsilcileri ile ilçe çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

BDP Şemdinli İlçe Seçim bürosu önünde karşılanan Kürt siyasetçiler daha sonra seçim bürosuna geçti. Burada halka hitap eden Şemdinli Eski Belediye Başkanı Hurşit Tekin; "burada bizi karşılama gelen tüm Şemdinli halkına teşekkür ediyoruz. 2011'den beri kendi memleketimizde, kendi topraklarımızdan ayrıldık. Bugün yeniden beraberiz. Gün birlik günü gün beraberlik günü hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

BDP çalışanlarından Nevzat Geylan ise; " bizler serbest kaldık, ancak nice Kürt siyasetçilerimiz hala cezaevlerinde. Onlar özgür olmadan bizlerde kendimizi özgür hissetmeyiz. Önümüzde bir seçim var. BU seçim aynı zamanda Kürtlerin referandum seçimi olacaktır. Herkes elini vicdanına bıraksın" dedi. 


Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 03:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
SAHAP
SAHAP - 10 yıl Önce

video nerdee ne zaman yuklenecek

SIRADAKİ HABER