5 bin üyeli Metinan aşireti BDP'ye katıldı

Derik, Mazıdağı, Çınar’a bağlı 58 köyde yaşayan yaklaşık 5 bin üyeli Metinan aşireti üyeleri dün düzenlenen törenle BDP’ye katıldı.

5 bin üyeli Metinan aşireti BDP'ye katıldı
Derik, Mazıdağı, Çınar’a bağlı 58 köyde yaşayan yaklaşık 5 bin üyeli Metinan aşireti üyeleri dün düzenlenen törenle BDP’ye katıldı.


Mardin’in Derik ilçesinde BDP Seçim bürosunun açılışı ardından gerçekleşen törene Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Ahmet Türk ve Februniye Akyol’un yanısıra, BDP PM Üyesi Faruk Sağlam, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, BDP Mardin İl yöneticileri, Derik İlçe yöneticileri, Derik Belediye Eş Başkan Adayları Sabahat Çetinkaya ve Abdülkerim Erdem katıldı.

Törende konuşan Ahmet Türk, "Bu topraklardaki amacımız beraberlik ve barıştır. Bizler birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece özgürlüğümüzü de elde edeceğiz. Bizler bu topraklarda Mihelmi, Süryani ve Arap kardeşlerimizi de kucaklayarak yaşamak istiyoruz” dedi.

2014 yerel seçimlerinin bir referandum olduğunu söyleyen Ahmet Türk, “Şu anda tüm partiler burada bizi incelemektedirler. Acaba onlar kendi topraklarında ne kadar oy çıkarabilirler kendilerini ne kadar ispatlayabilirler. İşte bunun içinde birlik olmalıyız. Sayın Öcalan özgürlük ve eşitlik için büyük fırsatlar verdi. Bizler artık bu fırsatları çok iyi değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

Ahmet Türk, Metinan aşiretinin katılımı nedeniyle aşiret lideri Mehmet Şerif Temelli’ye teşekkür etti.

Temelli ise yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 10 yıldan beri hiç bir partide siyaset yapmıyoruz. Önümüzdeki yerel seçimde halkımızla birlikte seçime girme kararı aldık. Belki biraz geç oldu, ama halkımızla iç içe daha güçlü olarak seçimden başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum" dedi. 

Mardin ve Amed arasındaki kalan bölgede etkili olan Metinan Aşiretinin Derik’e bağlı 30, Mazıdağı’na bağlı 4, Çınar’a bağlı 24 köyde 5 bine yakın üyesi var.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER