Şemdinli'de Dünya Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı

DÖKH öncülüğünde startı verilen 8 Mart etkinlikleri kapsamında Dünya Kadınlar Günü Şemdinli'de coşkuyla kutlandı.

  Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivistleri tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü şölenle kutlandı. Kadınların bölgeye özgü yöresel kıyafet ve renkleriyle katıldığı miting renk cümbüşüne döndü.

Kutlamaya 2011 yılında 'KCK' adı altında yakalama kararı çıkarılan ve savcılıkta verdikleri ifade sonrası önceki gün serbest bırakılan Şemdinli Eski Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Eski BDP İl Encümeni Memet Taş, İbrahim Öpengin, Casım Öpengin ve Sezer Öktem'in yanı sıra Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayı Seferi Yılmaz'da katıldı.
 
YETİŞKİN: 'KADIN ÖZGÜR OLMADAN ÖZGÜRLÜK OLMAZ'

Etkinlikte konuşan Yüksekova Belediye Başkan Adayı Ruken Yetişkin, "özgür kadının özgür bir kimliğe yaklaştığını ve bunu devrimci Kürt kadınların mücadelesiyle bu seviyeye geldiğini dile getirdi. Kadın özgür olmadan özgürlük olmaz. Kadınlar olarak alanlardan inmeyeceğiz. Kadınlar Roboski, Paris ve Gever’deki katliamı unutmasınlar. Saralara, Fidanlara, Leylalara sözümüz olsun ki onların yolunda asla dönmeyeceğiz. Erkek egemen sistemin baskılarına rağmen hep birlikte mücadele ruhu ile eşit ve özgür bir şekilde kadınlar için yepyeni bir gelecek inşa edeceğiz" dedi.

NAHİDE YILDIZ:'BDP'YE VERECEĞİNİZ HERBİR OY BİR KURŞUNU DURDURACAKTIR'

Etkinlikte konuşan BDP Şemdinli Belediye Eş Başkan Adyı Nahide Yıldız ise; " zor bir süreçten geçiyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. Biz diyoruz ki, herkes kendi oyunu kendisine versin. Kendinize vereceğiniz BDP'ye vereceğiniz her bir oy bir kurşunu durduracaktır" dedi.
Kürt sanatçısı Rojda'nın da sahne aldığı etkinlikte yerel sanatçıların mini konseriyle son buldu.


Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 17:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
ağır adam
ağır adam - 10 yıl Önce

hep düşündüm hep kendime oy verdim anlayana artık kendime değilde projesi olana oyumda canımda kurban.

SIRADAKİ HABER