Gezi'den Hevsel'e mücadeleye devam

Hevsel Bahçeleri için başlayan direniş İstanbul’da da karşılık buldu. HDP Ekoloji Meclisinin girişimi ile İstanbul’da Hevsel Dayanışması kuruldu.

Gezi'den Hevsel'e mücadeleye devam
Hevsel Bahçeleri için başlayan direniş İstanbul’da da karşılık buldu. HDP Ekoloji Meclisinin girişimi ile İstanbul’da Hevsel Dayanışması kuruldu. Dayanışma, ilk açıklamasını HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Taksim’deki Cezayir Restoran’da gerçekleştirdi. 

Dayanışma adına konuşan HDP Gençlik Meclisinden Emre Yalçın, Diyarbakır ekosisteminin önemli bir parçası olan ve aynı zamanda kentin kültürel simgelerinden biri olan Hevsel Bahçeleri’ne ilişkin projeyle bostanların yok olacağını, şehrin akciğerinin talan edileceğini söyledi. “Bizler Gezi için birlikte direndik, doğayı birlikte savunduk. Gezi’den kepçeyi kovduğumuz gibi Amed’in ağaçlarını, Kuzey Ormanlarını da koruyabiliriz. Ve korumaya kararlıyız” diyen Yalçın, tüm İstanbulluları Hevsel Bahçelerini savunmaya çağırdı.

DOĞA’YA PARA İLE DEĞER BİÇEMEZSİNİZ


Daha sonra söz alan HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder ise Hevsel Bahçelerine Dicle Üniversitesi tarafından bırakılan atıkların, bahçelerin bir kısmını bataklığa çevirdiğini ve şimdi bunun bahane edilerek Hevsel’in imara açılmak istendiğini söyledi. Kapitalist sistemin insanı, evreni ve doğayı para ile alınabilecek bir şey olarak gördüğünü belirten Önder, insanlığın geleceğini ilgilendiren doğanın para ile alınıp satılamayacağını ifade etti. / Evrensel
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER