Evrensel Editörü Mithat Sözmen saldırıya uğradı

vrensel Gazetesi yazarı ve İnternet sitesi editörü Mithat Fabian Sözmen evinin önünde yüzü maskeli bir kişinin saldırısına uğradı.

Evrensel Editörü Mithat Sözmen saldırıya uğradı
 vrensel Gazetesi yazarı ve İnternet sitesi editörü Mithat Fabian Sözmen evinin önünde yüzü maskeli bir kişinin saldırısına uğradı.

Olay dün gece 01:00 sıralarında gerçekleşti. Mithat Fabian Sözmen, Evrensel'in Kocamustafapaşa’da bulunan merkez binasındaki gece mesaisini tamamladıktan sonra geldiği Samatya’daki evinin önünde saldırıya uğradı. Sözmen, evinin bulunduğu sokağa girdiğinde bir apartmanın girişinde bekleyen birini fark ettiğini ancak gece karanlığı nedeniyle bu kişinin yüzünü göremediğini ifade etti.

Evinin bulunduğu apartmana yaklaşıp anahtarını çıkardığı anda uzun boylu ve maskeli olan bu kişinin saldırısına uğradığını söyleyen Sözmen, saldırganın demir çubuk kullandığını tahmin ettiğini belirtti. Sözmen, saldırganın olaydan hemen sonra kaçarak uzaklaştığını kaydetti. 

Mithat Fabian Sözmen’in Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kafasına on, sol koluna da bir dikiş atıldı. Geceyi hastanede geçiren Sözmen’in sağlık durumu iyi.

POLAT: SALDIRININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, "Arkadaşımız Sözmen’e yönelik bu saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin bir gasp girişiminde bulunmaması ve yüzünü maskeyle gizleyerek saldırıyı gerçekleştirmesi, bunun planlı ve organize bir saldırı olduğunu düşündürmektedir. Saldırgan olay anında herhangi bir sözlü ifadede bulunmamıştır" dedi.

Polat şunları ifade etti: "Türkiye’de bugüne kadar gazetecilerin ne gibi saldırılarla karşı karşıya kaldıkları biliniyor. Gazeteci cinayetlerinde bir rekora sahip olan Türkiye, aynı zamanda gazetecilerin görevi başındayken çok sık saldırıya uğradıkları bir ülkedir. 50’yi aşkın gazetecinin tutuklu olduğu Türkiye, Başbakanının gazetecileri “Batsın sizin gazeteciliğiniz” diye hedef aldığı, beğenmediği yayınlarla ilgili olarak medya yöneticilerini telefonla arayarak “Gereğinin yapılmasını” istediği bir ülkedir. Can güvenliği tehdit altında olarak görev yapan gazeteciler, Başbakanın ve Hükümetin tutumuyla da doğrudan hedef haline getirilmişlerdir. Ancak bu saldırıların, mücadeleci gazetecilik mirasının sürdürücüsü olan bizleri yıldıramayacağı bilinmelidir."

GEÇEN HAFTA DA 2 GAZETECİ SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
Geçtiğimiz hafta Çarşamba gecesi de Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri, İMC televizyonu sunucusu ve Evrensel gazetesi Yazarı Mustafa Kuleli ile gazeteci Hasan Cömert, Kurtuluş Caddesi’nde evlerine giderken benzer bir saldırıya uğramıştı. Bu saldırılar, 'Gazetecileri hedef alan planlı ve zincirleme saldırılarla mı karşı karşıyayız?” sorusunu akıllara getiriyor. O saldırı sonrasında da Mustafa Kuleli’nin kafasına 5 dikiş atılmıştı. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER