Kışanak: 30 Mart kadınların da zaferi olacak

Siirt'te binlerce kadının katıldığı 8 Mart mitinginde konuşan Kışanak, Kürt kadınlarının başarısının dayanışma ve örgütlülüğün bir sonucu olduğunu vurguladı;

Kışanak: 30 Mart kadınların da zaferi olacak
Siirt'te binlerce kadının katıldığı 8 Mart mitinginde konuşan Kışanak, Kürt kadınlarının başarısının dayanışma ve örgütlülüğün bir sonucu olduğunu vurguladı; "Her mahallede, her köyde kadın örgütlenmesini kurmamız halinde kadınlara karşı hiç kimse elini kaldıramaz, şiddet uygulayamaz, kadına ikinci sınıf muamelesi yapamaz" dedi. Kışanak, yerel seçimlerin kadınlar için de önemli olduğuna işaret ederek, "30 Mart kadınların da zaferi olacak" diye belirtti. 


Siirt Bileşenleri ve Demokratik Kadın Platformu'nun Newroz alanında düzenlediği 8 Mart mitingine binlerce kadın katıldı. BDP Amed Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 
Gülten Kışanak, Siirt Belediye Eş Başkan adayı Belkıs Beştaş Epözdemir, Kurtalan Adayı Hatice Sevil Tekin, BDP Siirt Eş Başkan Adayı Tuncer Bakırhan ile BDP Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın yer aldığı kutlamada polisler "izin alınmadığı" gerekçesiyle DÖKH imzalı dövizlerin taşınmasına izin vermedi. Kadınlar engelleme üzerine Paris'te katledilen 3 Kürt kadın devrimci, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile PKK, KJB, KCK bayraklarını açtı. 

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" yazılı Kürtçe, Türkçe, Arapça, Süryanice, Soranca pankartların da açıldığı etkinlikte ilk olarak BDP Siirt Eş Başkan adayı Belkıza Beştaş Epözdemir konuştu. 

Kürdistan'da bugün bütün kadınların alanlarda, sokaklarda, direnişlerde olduğunu kaydeden Epözdemir, "Özgürlüğü bizlerle tanıştıran Sayın Öcalan'a çok şey borçluyuz. Bugün bu büyük borcu ödeme günüdür. Artık kadınlar özgürce, kendi renkleriyle alanlara iniyorlar. Önderliğimizin bize açtığı özgürlük yolundan ilerleyecek dünya kadınlarını da özgürlükle buluşturacağız" dedi. 

Epözdemir, Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasını da hatırlatarak, "Özgür Önderlik, özgür Kürdistan'ı yaratmak hayal değil, kadınların ellerinde, bizlerin ellerindedir" diye konuştu. 

DÖKH aktivisti Ayşe Ekinci ise, Öcalan'ın 8 Mart mesajını okudu. Mektubun okunması sırasında sık sık "Jin jiyan azadi", "Selam selam İmralı"ya bin selam", "Biji serok Apo" sloganları atıldı. 

Alanda toplanan binlerce kadına seslenen Gültan Kışanak ise, Kürt Özgürlük Mücadelesi ile birlikte gelişen kadın mücadelesinin dünya çapında eşi görülmemiş kazanımlar sağladığını belirterek, "Kürt kadınlarının mücadelesini artık tüm dünya kamuoyu tanımakta ve gıpta ile bakmaktadır" dedi. Kürt Özgürlük mücadelesinin eş başkanlık sistemini getirmesinin kadın mücadelesinde bugüne dek atılmış eşsiz bir adım olduğunu vurgulayan Kışanak, "Paris’te 3 kadın yoldaşımızı katlederek Kürt kadınlarına korku ve gözdağı verilmek istendi. Kürt kadınları alanlara ve meydanlara çıkarak korkmadıklarını gösterdi. Kürt Özgürlük mücadelesine destek veren kadınları kimse korkutamaz. Paralel yapı ile AKP’nin el ele vererek Paris Cinayetini nasıl planladıklarını bellidir. Bugünlerde paraları paylaşamadıkları için ardarda kasetleri çıkıyor. Emin olun ki bizler de güçlenerek Paris Cinayetinin kayıtlarını çıkartacak ve hesabını soracağız. Bu katliamın cezasını çekecekler" diye konuştu. 

Kürt kadınlarının başarısının kadın dayanışması ve örgütlülüğünün bir sonucu olduğunun altını çizen Kışanak, "Her mahallede, her köyde kadın örgütlenmesini kurmamız halinde kadınlara karşı hiç kimse elini kaldıramaz, şiddet uygulayamaz, kadına ikinci sınıf muamelesi yapamaz. Kadına her kim elini kaldırırsa o eli tutup aşağıya indirin. Kürt kadınları onur, özgürlük ve geleceğimiz için savaşırken kimse kadınlara elini kaldırma cüretini gösteremez. Emin olun ki kocaman bir kadın hareketi, kocaman bir halk iradesi ve güçlü bir parti var" dedi. 

Yerel seçimlere de değinen Kışanak, "Kürt halkı geri dönüşü olmayan bir özgürlük yoluna çıktı. Halkımızı yerelde iktidar yapacağız. Bu bir seçim çalışması değil, bir halkın rade ve özgürlük ve kurtuluş beyanıdır. Kalan 25 günde sabah akşam demeden çalışıp, ikna ederek ulusal birliği kadın emeğiyle kazanalım. 30 mart seçimleri halkın olduğu kadar kadınların zaferi olacaktır. 30 Mart seçim sonuçlarını kazanımın ve zaferin sahibi kadınlar olacaktır. Sayın Öcalan Kürt kadınlarının yoldaşıdır. Bizlere özgürlük yürüyüşünde sonsuz katkıda bulunan Öcalan’ın özgürlük kampanyasını kadınlar yapacaktır. Öcalan’a özgürlük kampanyasının öncüsü ve kampanyaya en fazla katılım gösterecek olan kadınlar olmalıdır" ifadelerini kullandı. 

 Kışanak’ın konuşması ardından etkinlik, MKM bünyesinde faaliyet gösteren müzik gruplarının müzik dinletisi ile devam etti. / anf

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER