Yüksekova'da 8 Mart Kutlandı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Yüksekova’da renkli görüntülere sahne oldu.

Yüksekova'da 8 Mart Kutlandı
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivistleri tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. 
 
Yüksekova eski futbol sahasında aralarındaBDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Hakkari Belediye Başkan Adayı Dilek Hatipoğlu, Yüksekova Belediye Başkan Adayı Ruken Yetişkin’inde aralarında bulunduğu yüzlerce kadın kıras fistan kıyafetleriyle katıldığı miting renk cümbüşüne döndü."Kadın kırımına hayır" pankart ve dövizlerinin asıldığı miting alanı BDP bayrakları, DÖHK flamaları ile süslendi.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlara ilgili mesajı okundu.
 
Sahnede ilk konuşmayı yapan BDP Yüksekova Belediye Başkan Adayı Ruken Yetişkin, Kürt kadınlarının büyük emek, bedellerle bugünlere geldiğini belirterek, “Kadınların önünü açan Sayın Öcalan’a bugünü hediye ediyoruz” dedi. Kadınların direnişçi bir ruha sahip olduğunu belirten Yetişkin, “Geverin direnişçi kadınlarıyla Geverde kadın devrimini altın ile nakşedeceğiz” dedi. 
 
Son olarak Mardin BDP Milletvekili Gülser Yıldırım, Her halkın kendi rengiyle güzel olduğunu dile getirerek, kadınların da kadın kimliği ile güzel olduğunu söyledi.
 
Yıldırım, Çalışmalarınızın temeline özgür kadın arayışını alın. Şikayetçi değil yaratıcı olun. 3- 4 kadın bir araya gelince çözüm üretin. Kadınlığınıza güvenin” belirtildi. Mektubun devamında ise, “Özgürlük mücadelesinin sembol isimleri olan Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ı saygıyla anarken bu vahşi katliamın hesabını katillerinden mutlaka soracağımızı belirtmek isterim" dedi. / Yüksekova Güncel
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER