Newroz kutlama tarihleri belli oldu!

Newroz kutlamalarının startının verileceği 17 Mart günü Van ve Batman’da kitlesel kutlamalar gerçekleştirilecek. Şemdinli'deki Newroz kutlaması ise 17 Mart'ta yapılacak.

Newroz kutlama tarihleri belli oldu!
Newroz kutlamalarının startının verileceği 17 Mart günü Van ve Batman’da kitlesel kutlamalar gerçekleştirilecek.

17 Mart

Newroz kutlamalarının startının verileceği 17 Mart günü Van ve Batman’da kitlesel kutlamalar gerçekleştirilecek. Van’da yapılacak olan kutlamaya DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Batman’da yapılacak olan kutlamaya ise BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katılacak. 17 Mart günü ayrıca Varto, Tekmen, Kızıltepe, Ergani, Kulp, Silopi ve Şemdinli’de Newroz kutlamaları gerçekleştirilecek

18 mart

18 Mart günü ise Mardin, Hakkari, Bingöl, Ardahan, Bismil, Çınar, Hazro, Eğil, Beşiri, Viranşehir, Cizre, Kurtalan, Doğubayazıt, Bulanık, Norşin, Karayazı ve Hınıs’ta Newroz kutlamaları gerçekleştirilecek. Kutlamalar kapsamında Mardin’de yapılacak olan kutlamaya Aysel Tuğluk, Hakkari’de yapılacak olan kutlamaya ise BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katılacak. 

19 Mart

Kutlamalar kapsamında 19 Mart günü ise Muş, Bitlis, Siirt, Elazığ, Adıyaman, Tekirdağ, Osmaniye, Erzincan, Silvan, Dicle, Hani, Kozluk, Ceylanpınar, İdil, Yüksekova, Erciş, Nusaybin, Diyadin’de etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk Siirt’te konuşurken, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Yüksekova’da konuşacak. 

20 Mart

20 Mart günü ise 16 merkezde Newroz kutlaması gerçekleştirilecek. Bu merkezleri isimleri ise şunlar; Şırnak, Iğdır, Erzurum, Maraş, Hatay, Malazgirt, Tatvan, Dersim, Pervari, Gürpınar, Gercüş, Suruç, Çukurca, Lice, Kocaköy, Çüngüş. Şırnak’ta düzenlenen etkinliğe Selahattin Demirtaş, Iğdır’da düzenlenen etkinliğe ise Aysel Tuğluk katılacak. 

21 Mart


Newroz etkinlikleri kapsamında 21 Mart günü ise sadece Diyarbakır’da Newroz etkinliği düzenlenecek. Milyonların hedeflendiği etkinliğe seçilmişlerin tamamının yanı sıra BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş katılacak. Diyarbakır’da yapılacak kutlamalara çok sayıda uluslararası delegasyonunda katılması beklenirken, davetlilere ilişkin detaylar ise önümüzdeki günlerde netleşecek. 

22 Mart


Kutlamalar kapsamında 22 Mart günü ise, İzmir, Mersin, Ağrı, Malatya, Manisa, Bursa, Kocaeli, Kırşehir ve Çanakkale’de etkinlikler düzenlenecek. İzmir’de yapılacak olan etkinliğe BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin’de yapılacak olan etkinliğe ise DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk katılacak. 

23 Mart

Newroz etkinliklerinin sonuncusu ise, 23 Mart günü gerçekleştirilecek. 23 Mart günü Adana, İstanbul, Kars, Urfa, Antep, Denizli, Konya, Antalya, Ankara, Muğla, Eskişehir ve Karakoçan’da kutlamalar düzenlenecek. İstanbul’da yapılacak olan kutlamaya BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da katılacak.
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 12:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
navşarlı
navşarlı - 10 yıl Önce

sanatçılar kim olacak acaba şemdinli için

SIRADAKİ HABER