BDP'li siyasetçiler konser verdi!

BDP Merkezi Seçim lokalinde her akşam sanatçıların düzenlediği konser etkinliğini bugün BDP’li seçilmiş ve adaylar devraldı.

BDP'li siyasetçiler konser verdi!
 BDP Merkezi Seçim lokalinde her akşam sanatçıların düzenlediği konser etkinliğini bugün BDP’li seçilmiş ve adaylar devraldı. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi,  BDP Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile Gülistan Akel’in sahne performansı göz doldururken, “İmralı Suları”nda adlı şarkı okunduğu sırada kitleden büyük beğeni topladı.


Batman’da yerel seçim çalışması büyük coşku içerisinde geçerken, her gece sanatçılar tarafından Batman Merkezi Seçim Lokalinde verdiği konserlerle moral etkinliklerine halkın yoğun ilgisini çekerken, Batman’lı siyasetçiler ‘müzisyen’ kimliği ile bugün binlerce kişinin karşısına çıktı. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi,  BDP Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile Gülistan Akel sahneye çıkarken, BDP Batman Eş Başkanı Sabri Özdemir’in çaldığı bağlama eşliğinde şarkılar seslendirildi. Özgür Gündem Gazetesi Yazarı Veysi Sarısözen BDP’li seçilmişlere destek vermek amacıyla konserde hazır bulunurken, 15 Şubat günü polisin gaz bombası ile sol gözünü kaybeden Ömer Erkmen sahneye çıkartılarak, zafer işareti yaparak “mücadeleye devam” mesajı kitle tarafından dakikalarca alkışlandı.

Siyasetin konuşulmadığı etkinlikte Kürdistan’da yaşanılan kahramanlık öykülerinden derlenen besteleri okuyan siyasetçileri seyretmek için seçim lokaline gelen binlerce yurttaş salon dışında dinlemek zorunda kaldı. Eş Başkan Gülistan Akel’in “İmrali Suları” şarkısını okuduğu sırada kitle dakikalarca alkış tuttu. Büyük coşku ile 2 saat süren konser sonrası kitle sık sık “Biji Serok Apo”, “PKK halktır halk burada” sloganları atılırken, siyasetçilerin seslendirdiği ezgiler ile özgürlük marşları sloganlara karışarak yankılandı. / anf

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2014, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER