Şemdinli'de Öğrenci Velilerine Madde Bağımlılığı Semineri Verildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu, okul aile birliğinin girişimleri sonucu, öğrenci velilerine madde bağımlığı ile ilgili seminer verildi.

Şemdinli'de Öğrenci Velilerine Madde Bağımlılığı Semineri Verildi
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER


Okul Aile Birliği Başkanı Neslihan Özcan ve aile birliği üyelerince okulun konferans salonunda düzenlenen semineri Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevli polis memuru Vural Dursun verdi.


Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevli polis memuru Vural Dursun, madde bağımlılığının bir anda gelişen ya da madde kullanır kullanılmaz oluşan bir durum olmadığını, bunun zaman içinde gerçekleşen bir süreç olduğunu söyledi. Ergenlik döneminde gençlerin ailelerinden daha çok arkadaşları ile vakit geçirdiğini belirterek, bu maddeleri genclere getirecek arkadaş çevresidir. Bir gencin çevresinde madde kullananlar arttıkça onun da madde kullanma ihtimali artar" dedi.

 

Dursun son olarak; "madde bağımlısı olan kişinin kendine güveni azalır, kendini kontrolü zayıflar, insani prensipleri yok olmaya başlar, kullandığı maddeler vücudunun savunma mekanizmasını yok edip bağışıklık sistemini zayıflatır" dedi.

Cumhuriyet İlkokulu Aile birliği başkanı Neslihan Özcan, "bu tür seminerlerin daha sıkça yapılması ve halkı bu konuda daha detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayarak; çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti.




Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER