Gözler HDP kongresinde

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 26 Ekim Cumartesi günü Ankara Kocatepe Kültür Merkezi'nde genel kurulunu toplayacak.

Gözler HDP kongresinde
Ankara, Ekim ayının son haftasonu iki önemli kongreye ev sahipliği yapacak. 3 yıldır ezilen halklar için siyaset yapan Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 26 Ekim Cumartesi günü Ankara Kocatepe Kültür Merkezi'nde genel kurulunu toplayacak. Ertesi gün ise HDK'nin seçim partisi Halkların Demokratik Partisi (HDP) yapacağı büyük kongre ile "Seçime hazırız" mesajı verecek.

HDK GENEL KURULU

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Kurulu, 26 Ekim Cumartesi günü Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapılacak. Kongreye, il meclislerinin belirlediği delegeler ile doğal delege olan HDK'li milletvekilleri, belediye başkanları ve kontenjan delegeler katılacak. Yüzde 50 kadın kotası, bu genel kurulda da uygulanacak. HDK genel kurulunda ağırlıklı olarak "örgütlenme düzeyi, yaşadığı sorunlar ve gelişim stratejisi" üzerine tartışmalar yapılacak.

HDP KONGRESİ

15 Ekim 2012 tarihinde 75 kurucu üyeyle kurulan HDP'nin kongresi de 27 Ekim'de Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda olacak. Seçimden altı ay önce "Kuruluş Kongresi"ni yapan HDP, seçime girmek için tamamlanması gereken bütün yasal zorunlulukları yerine getirdi.

HDP'nin "Bu daha başlangıç" diyerek 21 Mart Diyarbakır Newroz'u ve Haziran 2012 Gezi direnişi ruhuyla hazırlandığı kongreye katılımın kitlesel olması bekleniyor.

HDP bu kongre ile herkese "Seçime hazırız" mesajı vermeyi planlıyor. HDP'nin vereceği bir diğer mesaj ise: Tek demokratik muhalefet odağı biziz!

YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK

HDP kongresinde, partiyi yerel ve genel seçimler döneminde temsil edecek eş başkanlar da seçilecek, kurucu eş başkanlar akademisyen Fatma Gök ile insan hakları savunucusu Yavuz Önen, başkanlığı yeni isimlere devredecek.

HDP'nin eş başkanlarının kimler olacağı henüz netleşmiş değil. Ancak, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'e kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü arasında karar verilecek.

Tuncel, Önder ve Kürkçü'nün yanı sıra bağımsız milletvekili Levent Tüzel de HDP'ye geçecek.

HDP kongresinin hemen ardından batıda adaylar açıklanarak, seçim çalışmalarına başlanacak. / anf

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2013, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER