Tankerle midibüs çarpıştı: 3 ölü

Gaziantep'te tankerle midibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi öldü.

Tankerle midibüs çarpıştı: 3 ölü
Gaziantep’te, düğüne gidenleri taşıyan midibüs ile LPG taşıyan tankerin çarpışması sonucu, 2'si çocuk 3 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Gaziantep-Şanlıurfa karayolunun 15’inci kilometresinde meydana geldi. Osmaniye’den Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki düğüne gidenleri taşıyan Şükrü Yıldırım yönetimdeki 80 FN 385 plakalı midibüs ile Ayhan Abak yönetimindeki 01 AG 164 plakalı LPG yüklü tanker çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle devrilen midibüsten savrulan 10 yaşındaki Halil Turan ile kimliği belirsiz 1 çocuk ile 1 kadın olay yerinde can verdi, çoğunluğu çocuk 25 kişi de yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi ile güvenlik gücü sevk edildi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, karayolunda önlem aldı. Yaralılar ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Gaziantep'teki hastanelere götürüldü. Hayatını kaybedenlerin cesetler ise incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi’ne gönderildi.

Kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat ulaşıma kapanan karayolu, araçların kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Tanker sürücüsü Ayhan Abak'ın gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Gaziantep-Şanlıurfa karayolunda tankerle çarpışarak devrilen midibüste ölen Halil Turan'ın yanı sıra hayatını kaybeden 2 kişinin kimlikleri belirlendi. Otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna gönderilen cesetlerin 35 yaşındaki Zeliha Tuğalan ile 12 yaşındaki Ömer Tuğalan'a ait olduğu belirlendi.

Cenazeler, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edilecek. / dha
Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2013, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER