Grup toplantılarına TIR’lar damga vurdu

CHP, BDP ve MHP’nin bu haftaki grup toplantılarına “yolsuzluk ve rüşvet” skandallarının yanı sıra son dönemlerde Adana’da silah ve mühimmat taşıdığı iddia edilen TIR’lar damga vurdu.

Grup toplantılarına TIR’lar damga vurdu
CHP, BDP ve MHP’nin bu haftaki grup toplantılarına “yolsuzluk ve rüşvet” skandallarının yanı sıra son dönemlerde Adana’da silah ve mühimmat taşıdığı iddia edilen TIR’lar damga vurdu. Başbakan Erdoğan Brüksel’de olduğu için AKP grup toplantısı yapmadı.  


DEMİRTAŞ: ŞAİBELER BAŞBAKAN VE MİT’İN ÜZERİNDEDİR 

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Paris katliamına ilişkin ses kayıtlarının ve belgelerin ortaya çıktığını, buna karşın MİT’in açıklamasının şaibeleri arttırdığını söyledi. Demirtaş, “MİT, Başbakanlıka bağlı. Hırsızlığı açıklayacağınıza buna ilişkin açıklama yapsaydınız. Şaibeler Başbakan ve MİT müsteşarının üzerindedir” dedi. Adana’da durdurulan TIR’larla ilgili de konuşan Demirtaş, “TIR’larda yardım olması durumunda bunu Başbakan tarafından miting ile gönderileceğini ve 25 kanaldan da canlı verileceğini söyledi.
Bu iktidar anlayışını ve devlet anlayışını yeni tanımadıklarını söyleyen Demirtaş, hazırlanan HSYK düzenlemesini asla kabul etmeyeceklerini belirtti. Demirtaş, HSYK’nın Meclisten geçmesi geçmesi durumunda ise Cumhurbaşkanı Gül’ün bunu veto etmesi gerektiğini söyledi.

‘EL KAİDE’Yİ VAR EDEN TÜRKİYE’NİN DESTEĞİDİR’

Suriye’de yaşananlara ilişkin yayınlanan fotoğrafları da değerlendiren Demirtaş, AKP’nin diğer zalimleri desteklemekte Esad kadar suçlu olduğunu vurguladı. Demirtaş, “Orada el Kaide’yi var eden ve güç yapan Türkiye’nin sunduğu destektir” dedi.

KILIÇDAROĞLU: BUNU ÖRTECEK BEZ YOK!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşmasında, “yolsuzluk” olaylarının çok büyük olduğunu ve HSYK yasası da çıksa bu olayın kapatılamayacağını söyledi. Bizzat Başbakanın bu olayların içinde ve baş aktör olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bunu örtecek bez yok, bu kadar açık bu kadar büyük” dedi. 
Başbakan Erdoğan’ın “oğlumu ben yargılarım” sözlerini hatırlatan CHP Lideri, “Evlatlıktan reddetmeni istemiyoruz. Çünkü böyle bir ceza yoktur, bu ayrı bir şey. Ama sen kendini devletin yerine koyuyorsun. Senin oğlunun rüşvet ve yolsuzluğa bulaştığına sen değil, bağımsız yargı karar verir” diye konuştu.

TIR’LAR SİLAH YÜKLÜ, MÜHİMMAT YÜKLÜ

Adana’daki TIR’lara da değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Adana’da TIR’lar habire yakalanıyor, silah yüklü tırlar. Diyorlardı ki, bunlar insani yardım malzemesi götürüyor. Yahu bir devlet düşünün, bunu saklar mı? Sen Somali’ye yardım götürürken gazetecileri götürmedin mi? Aç kapısını, makarna elbise çıkacak. Dünyaya da gösterirsin. Ama olay o olay da değil. TIR’lar silah yüklü, mühimmat yüklü. Bunu eleştirdiğimde, doğru değil dediğimde, benim vatanseverliğimden şüphe ettiğini söylemiş. Edebilir, kimin vatansever olup olmadığına bu millet karar verir.” / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER