Gül ve Erdoğan, AYM Konusunda Ters Düştü

Başbakan'ın saygı duymadığı Anayasa Mahkemesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'güven duyun' mesajı vermişti.

Gül ve Erdoğan, AYM Konusunda Ters Düştü
 Anyasa Mahkemesi'nin Twitter yasağını kaldırması konusunda Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den 2 farklı açıklama geldi. Yasağın kaldırılmasını olumlu bulduğunu belirten Gül'ün aksine, Erdoğan; karara saygı duymadığını belirtti.

ERDOĞAN: SAYGI DUYMUYORUM

Başbakan Recep Tayyip ErdoğanAzerbaycan'a yapacağı bir günlük ziyaretin öncesinde havalimanında bir basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki konuları ele alan Erdoğan'ın en çok öne çıkan açıklaması iseAnayasa Mahkemesi'nin Twitter yasağını kaldıran kararına saygı duymadığını söylemesi oldu. Başbakan'ın 'saygı duymadığı Anayasa Mahkemesi için daha bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'güven dolu' mesajları medyada yer almıştı.

ABDULLAH GÜL: GURUR DUYDUĞUM BİR OLAYDIR

Resmi temaslarda bulunmak için gittiği Kuveyt'ten dün dönenCumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin "Anayasa Mahkemesi'nin Twitter veYoutube yasağını kaldıran kararı sizin için sürpriz oldu mu?" sorusuna şu yanıtı vermişti: "Benim için sürpriz değil. Hatırlarsanız yeni çıkan internet yasasının çıkış amacı zaten bütünü kapatmak yerine sadece sayfayı kapatmak içindi. Yasa bu şekilde çıkacaktı. Ama bir iki gereksiz müdahale oldu. İki yıllık trafik bilgilerini toplamak ve mahkeme kararı olmadan sayfaları kapatmak... Torba yasa olunca onayladım ama bir hafta içinde hükümet düzeltti. Burada önemli olan Anayasa Mahkemesi'nin oybirliği ile aldığı karar. Kurumlara güvenmek lazım. Sonunda hukukun üstünlüğü bu memlekette ispatlanır. En yüce mahkeme Anayasa Mahkemesi. Anayasa Mahkemesi bir zamanlar siyasi kararlar verirdi. 17 üyenin 10'unu ben atadım. Bazı önemli kararların oybirliği ile çıkıyor olması üyelerin evrensel hukuku esas alarak karar verdiğini gösterir ve güveni arttırır. Benim çok gurur duyduğum olaydır. Tutuklu milletvekilleri ile ilgili karar verilirken de birçoğu aynı siyasi görüşte değildir. Başbuğ kararında da böyle oldu." / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER