Güneş'e saldırının arkasında Cebeloğlu mu var?

Polis tarafından hedef gözetilerek saldırıya maruz kalan Muradiye Belediye Eşbaşkanı Sefure Güneş, 6-8 Ekim Kobanê serhildanlarında halka uyguladığı şiddet ve DBP Van İl Başkanı Musa İtah’ı ölümle tehdit etmekle gündeme gelen eski Emniyet Müdür Yardımcısı Salim Cebeloğlu’nun Muradiye’de görev yaptığını hatırlattı.

Güneş'e saldırının arkasında Cebeloğlu mu var?
Polis tarafından hedef gözetilerek saldırıya maruz kalan Muradiye Belediye Eşbaşkanı Sefure Güneş, 6-8 Ekim Kobanê serhildanlarında halka uyguladığı şiddet ve DBP Van İl Başkanı Musa İtah’ı ölümle tehdit etmekle gündeme gelen eski Emniyet Müdür Yardımcısı Salim Cebeloğlu’nun Muradiye’de görev yaptığını hatırlattı. Güneş, “Bana yönelik saldırı Cebeloğlu’nun talimatı ile gerçekleşmiş olabilir” dedi. Suç duyurusunda bulunmak üzere gittikleri Cumhuriyet Savcısının “Siz de suç ve suçluyu övmekten yargılanacaksınız” diyerek tehdit ettiğini dile getirdi.


Van’ın Muradiye ilçesinde geçtiğimiz hafta yapılan Kobanê zaferi kutlamalarında halka saldıran polis, belediye eşbaşkanı Safure Güneş’i darp etti. Kafasına aldığı darbelerle yaralanan Güneş, Van Bölge ve Eğitim Hastanesi’nde günlerce süren tedavisinin ardından taburcu oldu. Evinde dinlenen ve kafasına aldığı darbeler nedeniyle sürekli yaşadığı baş ağrısından şikayetçi olan Güneş’in sağlık durumu iyiye gidiyor.

SALDIRININ ARKASINDA CEBELOĞLU’MU VAR?

Yaşanan olaya ilişkin ANF’ye bilgi veren Güneş, polislerin kutlamalar sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterinin indirilmesini istediğini ancak bu istekleri yerine gelmeyince saldırıya geçtiklerini söyledi. Görevli polis memurlarına ‘Burada sadece bir kutlama yapılıyor. İlçeyi kaosa sürüklemeyin’ dediği sırasında kafasında kask bulunan ve önceden hazırlıklı geldiği görülen bir polis amirinin ‘Vurun’ talimatıyla polislerin saldırdığını kaydetti.

Güneş, başında kask bulunan polisin daha önce Van’da halka uyguladığı şiddetle gündeme gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Salim Cebeloğlu olduğunu düşündüklerini söyledi. Cebeloğlu’nun 6-8 Ekim Kobanê eylemleri sırasında Muradiye’de yüzüne aldığı darbe nedeniyle yaralandığını ve bu yüzden Muradiye halkına karşı bir öfke içinde olduğunu kaydeden Güneş, “Biz kutlamalar için gerekli resmi izni almıştık. Ancak polisler devletin şu anda İmralı’da görüştüğü Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının indirilmesini istedi. Biz de bunun mümkün olmadığını söyledik. Sayın Öcalan’ın fotoğraflarını bahane ederek saldırdılar. O fotoğraflar olmasa bile bir bahane bulup saldıracaklardı. 6-7 Ekim’de Muradiye halkının gösterdiği onurlu duruşun intikamını almaya çalıştılar” dedi.

Saldırının kendisine değil Muradiye halkına yapıldığını söyleyen Güneş, “Benim şahsımda Muradiye halkına saldırıldı. Ancak bu tür baskılar bizi yıldıramaz. Zaten halkımızda aynı gün sokağa çıktı ve tepkisini ortaya koydu. Bu tür çabalar sonuçsuz kalacak. Konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet Savcısı biz suç duyurusunda bulunduğumuz sırada ‘Siz de de suç ve suçluyu övmekten dolayı yargılanacaksınız’ diyerek adeta tehdit etti. Mağdur olarak gittiğimiz Cumhuriyet Savcılığında bu sözlerle karşılaştık. AKP yıllarca türban meselesini siyasi rant aracı olarak kullandı. Biz ise inancımız gereği takıyoruz. Partimiz kadına yönelik şiddete her zaman hayır demiştir. Sayın Öcalan’ın bu yöndeki çabaları zaten biliniyor. Benim şahsımda kadınlar sindirilmek isteniyor. 2006 yılında dönemin Başbakanı olan Erdoğan’ın ‘Kadın da olsa, çocukta olsa gereken neyse yapılacaktır’ talimatı hala geçerlidir ve bu yüzden bu saldırılara uğruyoruz. Biz ise buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

ÜÇER CELEBOĞLU’NU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI

HDP Van Milletvekili Özdal Üçer daha önce Van İl Emniyet Müdür Yardımcısı Salim Cebeloğlu'nun halkta kaygı uyandıran uygulamalarına dikkat çekmiş "Bu kişinin kendi inisiyatifiyle böyle bir uygulamanın içinde olması mümkün mü" diyerek konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

İL BAŞKANI İTAH’I ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ

Cebeloğlu, Van merkezde görev yaptığı günlerde DBP Van İl Başkanı Musa İtah’ı da ölümle tehdit etmişti.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER