Kobani'yi özgürleştirme hamlesi sürüyor

Kobanê'yi Özgürleştirme Hamlesi kapsamında devam eden operasyonlarda 2 köy daha çetelerden kurtarıldı.

Kobani'yi özgürleştirme hamlesi sürüyor

YPG Basın Merkezi,  YPG/YPJ güçlerinin Kobanê'yi Özgürleştirme Hamlesi kapsamında düzenlediği operasyonların devam ettiğini belirtti.

Dün gece YPG/YPJ savaşçılarının Kobanê'nin doğusunda çetelerin işgali altında bulunan Taştokê köyüne yönelik bir operasyon düzenlediğini belirten YPG,  “Taştokê köyünü özgürleştiren güçlerimiz ile çete grupları arasında bu köy yakınlarında halen çatışmalar yaşanmaktadır. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 1 aracı içindeki çetelerle birlikte imha etmiştir. Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir” dedi.

YPG açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

“Güçlerimiz Kobanê'yi Özgürleştirme Hamlesi kapsamında Kobanê batısında da ilerlemeye devam etmektedir. Bu kapsamda güçlerimiz dün Susanê köyünü ve yakınlarındaki 2 stratejik tepeyi hedef almıştır. Yoğun ve şiddetli çatışmalar ardından güçlerimiz Susanê köyünü çetelerden temizlemiş, her iki tepeyi de ele geçirmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 15 çete üyesi öldürülmüştür.

Güçlerimiz çetelere ait 5 cenazeyle birlikte  1 adet 14,5 mm'lik doçka, 8 adet kaleşnikof, 22 kaleşnikof şarjörü ve 2 kutu kaleşnikof mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 5 B7 roketatar mermisi, 1 adet BKC ve 2 sandık BKC mermisi ve 3 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER