Hacı Lokman Birlik soruşturmasında 6 polisin ifadesi alınacak

Şırnak’ta Hacı Lokman Birlik’in cenazesini akrep aracına bağlanıp sürüklenmesine ilişkin soruşturma kapsamında altı polis ifade vermeye çağrıldı.

Hacı Lokman Birlik soruşturmasında 6 polisin ifadesi alınacak

Şırnak’ta 2 Ekim günü Hacı Lokman Birlik’in cenazesini akrep aracına bağlanıp sürüklenmesine ilişkin soruşturma kapsamında altı polis ifade vermeye çağrıldı.

Dicle Haber Ajan(DİHA) haberine göre, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı soruşturmada, savcılığın olay günü görevli polislerin isimlerini talep ettiği Şırnak Emniyet Müdürlüğü, isimleri ancak bir ay sonra savcılığa iletti.

Savcılığın bu talebine, emniyetin aradan geçen sürede ısrarla cevap vermemesi üzerine Birlik ailesinin avukatlarının emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı sırada altı polisin ismi savcılığa iletildi.

Savcılığın, sadece olayın yaşandığı sırada akrep aracı içindeki polisleri soruşturma kapsamına alması avukatların tepkisine neden olurken, isimleri iletilen polislerin gelecek hafta savcılığa çağrılarak ifadelerinin alınması bekleniyor.

‘Hepsi ifade vermeliydi’

Aile avukatlarından Büşra Demir, görevli tüm polislerin isimleri konusunda emniyet ve savcılığın bilinçli bir politika izlediğini belirterek, “Buradan tam bir ay önce katledildi. İsimler bir günde gelebilirdi. Biz defalarca talep ettik ancak isimler verilmedi. Savcılık, ‘Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazdık ancak isimler gönderilmediği için ifadeye çağıramıyoruz’ diyordu. Gelinen noktada altı polisin ismi savcılığa iletilmiş fakat bu yeterli değil” dedi.

Altı polisin Birlik’i sürükleyen akrebin içerisinde olmasına rağmen olayla ilişkili onlarca polis bulunduğunu belirten Demir, “O yüzden hepsinin isim listesi gelmeli, hepsi ifade vermeliydi”diye konuştu.

Savcılığın, yalnızca ‘kişinin hatırasına hakaret’ suçundan soruşturma açtığını da hatırlatan Demir, ‘kasten adam öldürmek’, ‘işkence’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘suçu bildirmeme’ gibi değişik pek çok suçun da o gece işlendiğini söyledi.

Demir, yerel mahkemede sonuç alamamaları halinde uluslararası mahkemelere başvuracaklarını da aktardı.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER