Hakkari Baro Başkanı Canan'dan bayram mesajı

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, Ramazan Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı. Başkan Ergün mesajında Hakkari’deki kan davası nedeniyle aralarında husumet bulunan ailelerin durumuna değindi.

Hakkari Baro Başkanı Canan'dan bayram mesajı

Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan, bayramın aralarında husumet bulunan ailelere, kardeşlik duygusunun yerleşmesine vesile olmasını diledi. 

Başkan Canan mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bilindiği üzere Hakkâri ilimizde ne yazık ki kan davası kaynaklı husumetli ailelerimizin olduğu gerçeği ile iç içeyiz. Hepimizin vicdanını derinden yaralayan bu durumu bu bayramda da görmezden gelemeyiz. Bu ailelerimizin aralarındaki her türlü şiddetten ve intikam duygusundan uzak aydınlık bir geleceğin inşa edilebilmesi, hepimizin ortak sorumluluğu ile gerçekleşebilecektir. Bu yüzden Hakkâri Barosu olarak bizler Ramazan Bayramının bu ailelerimizin aralarında bulunan dargınlıklara, kırgınlıklara ve intikam duygusuna kardeşlik ruhu inancıyla bir son olmasını ve kalıcı bir uzlaşı için yeni bir başlangıca vesile olmasını diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramının tüm insanlığa huzur, saygı, sevgi, hoşgörü ve barış getirmesini ümit ediyorum. Tüm meslektaşlarımızın, hemşehrilerimizin ve yurttaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum; sağlık ve mutluluk diliyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER