Hakkari Barosu: Vali görevden alınmalı

Hakkari Barosu, 2 kişinin öldürülmesi ve bir kişinin yaralanmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayarak Hakkari Valisi’nin görevden alınmasını istedi.

Hakkari Barosu: Vali görevden alınmalı
Hakkari Barosu, 2 kişinin öldürülmesi ve bir kişinin yaralanmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayarak Hakkari Valisi’nin görevden alınmasını istedi.


Hakkari Barosu Başkanı Muhittin Güngör Yüksekova'da 2 kişinin katledildiği ve bir kişinin de ağır yaralandığı polis saldırıları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Vali’nin yaptığı temelsiz açıklamalara dikkat çekerek soruşturma açılmasını istedi.

Açıklamada  "6 Aralık 2013 tarihinde PKK’lilerin mezarlıların tahribatına ilişkin halkın tamamen barışçıl meşru ve haklı tepkisine karşılık güvenlik güçlerinin kanunsuz hukuksuz ve ölçüsüz saldırıları sonucu ne yazık ki Veysel İŞBİLİR ve Reşit İŞBİŞLİR adlı yurttaşlar hayatlarını kaybetmişlerdir" denildi.

MASKELİ ÖZEL HAREKET TİMLERİ HASTANEYİ BASTI

Güngör yazılı açıklamasında şunlar ifade edildi: "Hakkari Barosuna bağlı avukatlar olarak, öldürülen kişilerin otopsisine katılmak için gittiğimiz Yüksekova Devlet Hastanesi, kar maskeli özel harekat polisleri tarafından basılmış, hastanenin içine yüzlerce gaz bombası atılıp orda bulunan yurttaşlar darp edilmek suretiyle otopsi bekleyen cenazeler kaçırılmıştır.

 Bu iki kişinin cenazeleri henüz morgda ve herhangi bir incelemeye alınmamışken Hakkari Valiliği yaptığı açıklama ile soruşturmayı etkileyerek çıkan silahlı çatışmada iki kişinin öldüğünü beyan etmiştir. Oysa henüz olay yeri incelemesi ve otopsi yapılmamıştır soruşturma dahi başlamamıştır.

Hakkari Valiliğinin bu açıklamasından sonra ulusal basında öldürülen sivil insanları suçlayıcı haberler servis edilmeye başlanılmıştır. Yetkililerin bu olay karşısında sergiledikleri tavır, polisin işlediği suçlarda cezasızlık politikasının devam edeceği inancını halk arasında oluşturmuş ve olayların günlerce sürmesine neden olmuştur.”

BİR YARALI BİLİNCİNİ KAYBETTİ 

Hakkari Barosunun açıklamasında,  Bemal Topçu’nun ağır yaralanmış şekilde halen hastanede bulunduğu hatırlatılarak şunlara yer verildi:" İki yurttaşın ölümüne ve onlarcasının yaralanmasına sebep olan olayı aydınlatmak ve faillerini ortaya çıkartmak iktidarın sorumluluğundadır, bu olayın aydınlığa çıkması sorumlularının yargılanabilmesi için ilk günden itibaren olayların bu seviyeye varmasına neden olan Hakkari Valisi, Yüksekova Kaymakamı ve Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü derhal görevlerinden alınmalıdır. Hakkari Barosu olarak insanlarımıza karşı uygulana baskı ve şiddeti kınıyor, ölümler ve yaralanmalarla ile sonuçlanan bu olayın faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması için mücadele edeceğimizi, ailelere hukuki ve manevi olarak tüm yardımları yapacağımızı beyan ediyoruz." / anf

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER