Gever'de Tepkiler Büyüyor

BDP Yüksekova İlçe Örgütü Yüksekova ilçesinde 4 gün önce yaşanan, 2 kişinin ölümü ve bir kişinin de ağır yaralanması olayıyla ilgili basın açıklaması düzenleyerek yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Gever'de Tepkiler Büyüyor
İlçenin Musa Anter Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt,  BDPHakkari İl Eş Başkanı Rahmi Kurt, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Sivil Toplum Örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


BDP
 Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Kurt, Kürt halkının baskılar karşısında hiçbir zaman boyun eğmediğini belirterek,” Yüksekova’da yapılan katliam devam eden barış süreci karşısında yapılan bir provokasyondur” dedi.


"ARTIK YETER DİYORUZ"


Kurt, öldürülen iki kişinin defin işlemlerinden sonra ilçe merkezine dönerken yine kitleye müdahale edildiğini söyleyerek, “Bu kabul edilecek bir şey değildir. O müdahale sırasında Bermal Tokçu’da kafasından yaralandı. Eğer hükümet samimiyse bu karanlık olayları ortaya çıkaracaktır. Eğer samimilerse Sayın Öcalan’ın sunduğu üç şartı yerine getirecekler. Buradan çağrımız yapılan katliamın faillerinin ortaya çıkarılması gerektiğidir. Ortaya çıkarılmalıdır ki başka hiçbir annemiz ağlamasın. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin aileleri de her şeye rağmen yine barış diyor. Kürtlerin tahammülü de bir yere kadardır. Artık yeter diyoruz” diye konuştu.




Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER